avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Dizolvare-radiere societate
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Dizolvare-radiere societate

Un asociat unic, cu o firma fara datorii de nici un fel a decis sa inchida firma prin camera de comert pasii urmati fiind mai intai dizolvarea apoi radierea. Terenul, cladirile si masinile ii revin de drept asociatului unic. Acum asociatul unic a devenit persoana fizica. Doreste sa treaca ternul, cladirile si una dintre masini pe numele lui iar pe celelalte doreste sa le vanda. La primarie nu a apucat sa-si plateasca darile ca societate. S-a dus acolo si a spus functionarei ca vrea sa plateasca datoria si sa-si inscrie totul pe persoana fizica ca apoi sa se poate ocupa si de masina. Functionare i-a spus ca nu poate sa-i spuna cat are de plata pana nu face declaratia pe persoana fizica ca sa faca nu stiu ce diferenta, nu am inteles exact. La firma de inmatriculari doamna a spus ca are nevoie de certificat fiscal de la primarie iar doamna de la primarie i-a spus ca nu ii poate da de moment de firma nu mai exista. Intrebarea mea este: dupa ce se platesc datoriile aferente lunii ianuarie si a 9 zile din feb (soc. e radiata cu data de 1o feb), doamna de la primarie ii poate da certificat fiscal care ii este necesar la inmatriculari? Se poate da certificat fiscal pt o societate radiata? caci doamna de la primarie spune ca nu se poate. Iar la OCPI spre exemplu nu i s-a mai cerut certificat fiscal pe societate a spus ca este nevoie de unul pe persoana fizica. Dorim sa grabim lucrurile pentru ca avem doar 30 de zile la dispozitie iar in ritmul in care se lucreaza am senzatia ca nu vom reusi. Am nevoie de un sfat, Va multumesc!!!

Alte discuții în legătură

Obtinerea actelor pentru lichidare srl-urgent va rog ana_lov3s_u ana_lov3s_u Buna ziua. Daca stie cineva si doreste sa ma ajute, ce acte/certificate trebuie sa obtina lichidatorul pentru lichidarea firmei? Si de unde anume le obtine? ... (vezi toată discuția)
Transcrierea transmiterii dreptului de proprietate. Alexxa2 Alexxa2 Domnul X a avut o societate comerciala unde a fost administrator unic, societate ce a fost inchisa prin procedura divolvare-radiere. Bunurile ii revin de drept ... (vezi toată discuția)
Probleme certificat fiscal. nighty91 nighty91 Nu stiu daca acesta e topic-ul potrivir, iar daca nu e imi cer scuze dar caut cu disperare un raspuns de la cineva trecut prin situatie sau in masura pentru ... (vezi toată discuția)