avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna seara,
pot solicita angajatorului plata concediului de odihna neefectuat pe ultimii 3ani?
Doresc sa precizez ca lucrez de aproape 3ani la o firma si vreau sa.mi dau demisia ,dar in primii doi ani de munca nu am beneficiat de zile de CO si nici bani.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:51, 20 Februarie 2014
Daca nu ati beneficiat de CO atunci puteti solicita plata acestuia la incetarea CIM, sau puteti solicita efectuarea acestuia si abia ulterior incetarea CIM, bineinteles in acest din urma caz cu acordul angajatorului.
Compensarea in bani a CO neefectuat este posibila numai la incetarea c.i.m., potrivit art.146 alin.4 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna dobrote46@yahoo.com dobrote46@yahoo.com se apropie sfirsitul de an si nu mi-am luat concediu de odihna pe acest an. Patronul ma amina mereu spunind ca acum este mult de lucru (de fapt asa a fost tot ... (vezi toată discuția)
Dreptul la plata zilelor de concediu odihna existente in contract in cazul demisie DELPH DELPH Buna Ziua, Doresc sa stiu in cazul in care mi-am incetat contractul de munca in 17 august 2015 dupa incheierea concediului de maternitate in care am ramas din ... (vezi toată discuția)
Neplata concediului silvia99 silvia99 va rog frumos: una angajat a lucrat 12.07.2011-03.01.2012. in aceasta perioada nu a avut concediu de odihna si solicita plata aferenta acestuia. daca ... (vezi toată discuția)