avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

se apropie sfirsitul de an si nu mi-am luat concediu de odihna pe acest an. Patronul ma amina mereu spunind ca acum este mult de lucru (de fapt asa a fost tot anul). Eu as vrea sa plec dar nici sa-l supar prea tare (mi-ar putea face sicane ulterior. Cum sa procedez?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 3 Decembrie 2015
Puteti solicita:
- incetarea c.i.m. cu acordul partilor (art.55 lit.b C.mun.)

- incetarea c.i.m. prin demisie. Demisia poate fi cu sau fara preaviz.(art.81 C.mun.)
Contractul expira la 31 decembrie si as vrea sa-mi iau concediul pina atunci. Altfel se cheama ca am lasat cadou firmei dreptul la concediu. Ce posibilitati sunt?
Nu lasati cadou societatii dreptul dvs la CO, intrucat angajatorul are obligatia sa va compenseze in bani la incetarea c.i.m. zilele de CO neefectuate , potrivit art.146 alin.3 C.mun.

Pentru a beneficia de CO ,va trebui sa depuneti la angajator o cerere in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea cim cu art.81 valentina_vuculescu valentina_vuculescu Buna ziua! Am cateva nelamuriri cu privire la acest articol. Contractul meu de munca a fost defacut cu articolul 81, desi eu nu mi-am dat demisia, am cerut ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca cu art 55 lit b adrian1966 adrian1966 In data de 22.02.2017 mi-am depus cererea de incetarea a contractului de munca , incepand cu data de 24.02.2017 . Nu am primit nici un raspuns . ce ma ... (vezi toată discuția)
Despre incheierea contractului de munca arpademeric arpademeric buna ziua lucrez la o firma de mobila de 8 ani din motive familiale si economice :Pdoresc sa plec de la firma cum procedez am nevoie de preaviz?lucrez la ... (vezi toată discuția)