Intrebarea mea este daca pentru a formula o cerere de somatie de plata este neceasara investirea cu formula executorie a unui antecontract de vanzare-cumparare, sau care trebuie facuta prima: cererea de investire cu formula executorie a antecontractului sau somatia de plata?
Am incheiat un antecontract pentru o locuinta, dar vanzatorul nu a respectat termenul prevazut pentru incheierea actului autentic.Am facut notificar catre ei, s-au prezentat la notar unde s-a facut o incheiere de certificare unde se precizeaza ca nu pot face actul pentru ca nu este gata constructia.Am auzit ca pot face o cerere de investire cu formula executorie si o somatie de plata.Care din cele doua se pace prima?
Antecontractul are ca obiect obligatia de a face, astfel exista titlu executoriu doar pentru aceasta obligatie.
Pentru obligatia de a da creditorul trebuie sa se adreseze instantei de judecata pentru ca aceasta sa pronunte o hotarare.
Actiune in anulare
pneuros
Am facut o somatie de plata care s-a admis , pe urma debitorul a formulat actiune in anulare care sa respins. Intrebarea este : dupa cum inteleg og 5/2001 ... (vezi toată discuția)