avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... somatie de plata sau investire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

somatie de plata sau investire?

Intrebarea mea este daca pentru a formula o cerere de somatie de plata este neceasara investirea cu formula executorie a unui antecontract de vanzare-cumparare, sau care trebuie facuta prima: cererea de investire cu formula executorie a antecontractului sau somatia de plata?
Cel mai recent răspuns: Cleopatra Marin , Avocat 15:41, 21 Aprilie 2009
La ce va referiti, la somatie de plata conform OG nr. 5/2001 sau notificare de plata conform Codului civil?
Am incheiat un antecontract pentru o locuinta, dar vanzatorul nu a respectat termenul prevazut pentru incheierea actului autentic.Am facut notificar catre ei, s-au prezentat la notar unde s-a facut o incheiere de certificare unde se precizeaza ca nu pot face actul pentru ca nu este gata constructia.Am auzit ca pot face o cerere de investire cu formula executorie si o somatie de plata.Care din cele doua se pace prima?
Antecontractul are ca obiect obligatia de a face, astfel exista titlu executoriu doar pentru aceasta obligatie.
Pentru obligatia de a da creditorul trebuie sa se adreseze instantei de judecata pentru ca aceasta sa pronunte o hotarare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatia de plata Carela Carela Exista posibilitatea demararii procedurii somatiei de plata prin executor judecatoresc? (vezi toată discuția)
Actiune in anulare pneuros pneuros Am facut o somatie de plata care s-a admis , pe urma debitorul a formulat actiune in anulare care sa respins. Intrebarea este : dupa cum inteleg og 5/2001 ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie ContSters79057 ContSters79057 Doresc sa stiu cum pot afla si de unde pot afla daca o societate comerciala are bunuri pe societate ( atat bunuri materiale cat si bani in conturii ) pentru a ... (vezi toată discuția)