avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Recuperare drepturi banesti - firma in faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Recuperare drepturi banesti - firma in faliment

Ma aflu in urmatoarea situatie:
Incepand cu luna august 2013 am intrat in concediu de maternitate. Salariul aferent lunii septembrie a fost achitat colegilor, mie insa nu. Din octombrie firma a cerut insolventa si mai apoi a intrat in faliment.

1. ce sanse sunt de recuperare a drepturilor banesti si ce ar trebui sa intreprind, dat fiind faptul ca in luna septembrie s-a produs o discriminare prin plata salariilor catre angajatii firmei, mai putin salariul meu? Plangere ITM, chemare in judecata?
2. salariatii cu drepturi salariale neplatite sunt inscrisi din oficiu la masa credala? Care e ordinea prioritatii in caz de vanzare active?
3. firma a depus dosarul de recuperare a banilor aferenti concediului meu de maternitate la Casa de Sanatate. Casa plateste abia peste 2 ani. E posibila radierea firmei, inainte de recuperarea banilor de la Casa? E posibil ca banii incasati de la Casa de Sanatate sa primeasca o alta desinatie?

Va multumesc fumos!

Alte discuții în legătură

Societate intrata in insolventa - recuperare salarii 4ndr31s 4ndr31s Buna dimineata, Am lucrat in cadrul unei firme de la 1 august 2013 la 3 februarie 2016. Firma a intrat in insolventa si nici pana in acest moment nu am reusit ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca privind obligarea la plata salariilor restante. firma in insolventa. cum pot recupera drepturile salariale? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Mi s-a admis in instanta cererea privind obligarea firmei la care am lucrat la plata salariilor restante. De mentionat ca am fost angajat in ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale getadmi getadmi Buna ziua, Va scriu in legatura cu situatia sotului meu, de meserie sofer, care a suferit un accident auto in luna iulie 2009. Pana in prezent a acumulat ... (vezi toată discuția)