Buna dimineata,
Am lucrat in cadrul unei firme de la 1 august 2013 la 3 februarie 2016. Firma a intrat in insolventa si nici pana in acest moment nu am reusit sa recuperez salariile restante. Ghinionul face ca si sotia mea sa lucreze in aceeasi firma. Impreuna avem de recuperat salariile din lunile decembrie, ianuarie, tichete de masa din luna iunie2015, plata zilelor de concediu si lista poate continua.
Cum trebuie sa procedez pentru a imi lua drepturile banesti?
Mentionez ca incetarea colaborarii a fost cu art 55 litera B din Codul Muncii.
Multumesc!
Insolvenţa nu înseamnă neaparat şi falimentul. Acum firma a intrat în reorganizare, procedură care poate dura chiar şi 3 ani de zile, în funcţie de ce se doreşte cu firma respectivă şi câte contestaţii vor fi.
Pentru a vă recupera bani trebuie să vă înscrieţi la masa credală, să luaţi legătura cu lichidatorul judiciar căruia i-a fost încredinţată administrare. Drepturile băneşti ale salariaţilor se plătesc cu întâietate, doar să fie din ce.
Ce acte am nevoie? si unde trebuie sa le depun?
Juristul firmei intrate in insolventa sustine ca noi nu trebuie sa facem niciun demers pentru a ne inscre la masa credala, afirma faptul ca vom fi inscrisi in mod automat de catre lichidator.