avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... societate intrata in insolventa - recuperare salarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

societate intrata in insolventa - recuperare salarii

Buna dimineata,
Am lucrat in cadrul unei firme de la 1 august 2013 la 3 februarie 2016. Firma a intrat in insolventa si nici pana in acest moment nu am reusit sa recuperez salariile restante. Ghinionul face ca si sotia mea sa lucreze in aceeasi firma. Impreuna avem de recuperat salariile din lunile decembrie, ianuarie, tichete de masa din luna iunie2015, plata zilelor de concediu si lista poate continua.
Cum trebuie sa procedez pentru a imi lua drepturile banesti?
Mentionez ca incetarea colaborarii a fost cu art 55 litera B din Codul Muncii.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:34, 8 Martie 2016
vorbiti cu lichidatorul, daca nu are bani va trebui sa va inscrieti in tabloul credal......atentie sa nu intarziati .
Insolvenţa nu înseamnă neaparat şi falimentul. Acum firma a intrat în reorganizare, procedură care poate dura chiar şi 3 ani de zile, în funcţie de ce se doreşte cu firma respectivă şi câte contestaţii vor fi.
Pentru a vă recupera bani trebuie să vă înscrieţi la masa credală, să luaţi legătura cu lichidatorul judiciar căruia i-a fost încredinţată administrare. Drepturile băneşti ale salariaţilor se plătesc cu întâietate, doar să fie din ce.
Ce acte am nevoie? si unde trebuie sa le depun?
Juristul firmei intrate in insolventa sustine ca noi nu trebuie sa facem niciun demers pentru a ne inscre la masa credala, afirma faptul ca vom fi inscrisi in mod automat de catre lichidator.

Multumesc!
Este corect ce sustine juristul, inscrierea in tabelul de creante in cazul salariatilor se face din oficiu de administratorul judiciar.
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii restante de la soc aflata in insolventa! Mateias Loredana Mateias Loredana Buna ziua, Lucrez la o soc aflata in insolventa (pe parcurs sa aprobat planul de reorganizare al soc.)si am restante salariale in jur de 5 luni. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa, cum recuperez salariile restante mirelapaius mirelapaius Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am lucrat pana in luna august 2009 si nu am primit salariile incepand cu luna februarie 2009. Din august am iesit ... (vezi toată discuția)
Ma inscriu sau nu la masa credala? onicacristina onicacristina Un amic a intrat cu societatea in insolventa , ca sa il ajut am negociat cu creditorii si prin cesiune ce creanta i-am cumparat toate creantele.In acest moment ... (vezi toată discuția)