avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... va rog un raspuns urgent
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

va rog un raspuns urgent

Buna ziua,
as dori si eu sa stiu ce se intampla in situatia urmatoare: locuiesc la curte si as vrea sa daram garajul sa construiesc o camera in locul lui si un etaj, dar fara autorizatie de constructie. ce se poate intampla daca se autosesiseaza cineva sau daca depune vreun vecin o plangere?

va multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIA JARCA , utilizator 09:00, 22 Aprilie 2009
Potrivit Legii 50 nu aveti voie sa procedati in acest mod.
Consecintele ar putea fi acelea de a primi amenda sau de a fi actionata in instanta de catre autoritati pentru demolarea constructiei ridicata fara autorizatie.
Pe de alta parte, daca aveti un vecin si acesta la randul sau poate solicita modificarea constructiei, sistarea lucrarilor in masura in care vre-un drept al sau va fi afectat de ridicarea acestei constructii.
Atat pt constructie , cat si pentru demolare , e necesara autorizatie , lipsa acesteia conduce catre sanctiunea administrativa.


Si pentru modificare e incidenta aceasta autorizatie .

Va sfatuiesc sa o dobanditi , intrucat amenzile sunt destul de importante .
multumesc foarte mult pentru acest raspuns.
daca nu sunt prea insistenta imi puteti spune ce trebuie facut pentru a obtine aceasta autorizatie?
ce presupune acest lucru, care sunt taxele (cu aproximatie, macar), sau daca se poate sa incep constructia dupa ce am depus documentele necesare inainte de a se emite autorizatia? ceva de genul asta.
Art. 7
(1)Autorizatia de construire se emite în cel mult 30 de zile de la data înregistrarii cererii, pe baza documentatiei depuse la autoritatile prevazute la art. 4, care va cuprinde:
a)certificatul de urbanism;
b)dovada titlului asupra terenului si/sau constructiilor;
(la data 09-nov-2006 Art. 7, alin. (1), litera B. din capitolul I a se vedea jurisprudenta Decizia nr. 1362 din 09-nov-2006 )
c)proiectul pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii;
d)avizele si acordurile legale necesare, stabilite prin certificatul de urbanism;
e)dovada privind achitarea taxelor legale.
Constructia poate incepe numai dupa obtinerea autorizatiei.
Nu cunosc cunatumul taxelor de timbru dar, din cate cunosc, pe site-ul fiecarei primarii se afla date referitor la acest lucru.
Multumesc foarte, foarte mult pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerificat urbanism danciobica danciobica O firma X care are un teren pe care a obtinut un certificat de urbanism si mai multe avize in vederea obtinerii autorizatiei de constructie vinde terenul unei ... (vezi toată discuția)
Pasi ptr construirea unei case ContSters87904 ContSters87904 Sunt sigura ca de acest subiect s-au lovit foarte multi dintre noi, ar fi bine sa stim cu totii, care ar fi pasii dupa achizitia unui teren ptr construirea ... (vezi toată discuția)
Taxa pentru obtinerea certificatului de urbanism Florentttina Florentttina Sunt proprietara a unui teren de 450mp si as dori sa stiu care este taxa pentru obtinerea certificatului de urbanism si celorlalte acte necesare pentru a putea ... (vezi toată discuția)