viorica theodoru a scris:
In urma cu 2 ani scara noastra s-a desprins din asociatia de proprietari de care apartineam si s-a constituit in asociatie de proprietari. Pentru ca nu am avut banii necesari pentru realizarea unui bransament de apa propriu ne-am instalat in subsol un contor pasant fiind singura scara ( asociatie ) din bloc care are instalat un astfel de contor( blocul are 5 scari )Problema este ca vechea asociatie (care este si detinatoare de contract ) la citirile lunare pe care le declaram si care includ si pierderile scarii( care sunt destul de mari ) ne mai adauga niste pierderi diminuind astfel pierderile celorlante scari
va rog daca ati mai intilnit astfel de situatii sa-mi spuneti cum este corect
pentru a avea efect deplin aceasta contorizare separata pasanta, contorul dvs pasant trebuie sa aiba cel putin aceeasi clasa de precizie, sau chiar superioara, si acesta sa aiba verificarea metrologica la zi (verificarea INML- institutul national de metrologie legala). daca aceste conditii sint indeplinite, puteti merge la fiurma respectiva pentru a va face un contract separat.
totusi, cel mai indicat este sa va faceti bransament separat. costa intr-adevar o suma considerabila, dar va scapa de dureri de cap. si poate chiar se amortizeaza cheltuiala in timp prin neplata acelor pierderi pe care sinteti nevoiti sa le platiti acum. iar daca lucrarea se efectueaza cu teava de PE intr-un bransament separat, scapati si de cheltuieli ulterioare datorate vechiului bransament din teava de otel ;)