avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... mod de repartizare apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

mod de repartizare apa

In urma cu 2 ani scara noastra s-a desprins din asociatia de proprietari de care apartineam si s-a constituit in asociatie de proprietari. Pentru ca nu am avut banii necesari pentru realizarea unui bransament de apa propriu ne-am instalat in subsol un contor pasant fiind singura scara ( asociatie ) din bloc care are instalat un astfel de contor( blocul are 5 scari )Problema este ca vechea asociatie (care este si detinatoare de contract ) la citirile lunare pe care le declaram si care includ si pierderile scarii( care sunt destul de mari ) ne mai adauga niste pierderi diminuind astfel pierderile celorlante scari
va rog daca ati mai intilnit astfel de situatii sa-mi spuneti cum este corect
Cel mai recent răspuns: marius cioca , utilizator 00:54, 26 Aprilie 2009
corect ar fi ca si asociatia scarii dumneavoastra sa-si faca acel bransament si sa se desprinda de vechea asociatie.
Practic, lucrurile stau putin mai diferit dupa cum vedeti si dumneavoastra. Pana in momentul in care veti avea propriul bransament veti avea aceasta situatie penibila. Sau puteti solicita instantei de judecata periodic obligarea celeilalte asociatii la plata contravalorii diferentelor de contor
viorica theodoru a scris:

In urma cu 2 ani scara noastra s-a desprins din asociatia de proprietari de care apartineam si s-a constituit in asociatie de proprietari. Pentru ca nu am avut banii necesari pentru realizarea unui bransament de apa propriu ne-am instalat in subsol un contor pasant fiind singura scara ( asociatie ) din bloc care are instalat un astfel de contor( blocul are 5 scari )Problema este ca vechea asociatie (care este si detinatoare de contract ) la citirile lunare pe care le declaram si care includ si pierderile scarii( care sunt destul de mari ) ne mai adauga niste pierderi diminuind astfel pierderile celorlante scari
va rog daca ati mai intilnit astfel de situatii sa-mi spuneti cum este corect
pentru a avea efect deplin aceasta contorizare separata pasanta, contorul dvs pasant trebuie sa aiba cel putin aceeasi clasa de precizie, sau chiar superioara, si acesta sa aiba verificarea metrologica la zi (verificarea INML- institutul national de metrologie legala). daca aceste conditii sint indeplinite, puteti merge la fiurma respectiva pentru a va face un contract separat.
totusi, cel mai indicat este sa va faceti bransament separat. costa intr-adevar o suma considerabila, dar va scapa de dureri de cap. si poate chiar se amortizeaza cheltuiala in timp prin neplata acelor pierderi pe care sinteti nevoiti sa le platiti acum. iar daca lucrarea se efectueaza cu teava de PE intr-un bransament separat, scapati si de cheltuieli ulterioare datorate vechiului bransament din teava de otel ;)
Cele scrise mai sus de @felix34 sunt bune. Asi mai adauga faptul ca daca tot v-ati separat de celelalte scari - inclusiv solutia aleasa pentru apa, trebuia sa intocmiti un protocol "tripartit", as. dvs., as. de care v-at desprins, furnizorul de apa - in asa fel incat sa nu aveti durerile de cap pe care le aveti acum. Nu este tarziu nici acum, insa va ve-ti lovi de refuzul asociatiei "mama". Depinde cum stati cu furnizorul, asa ca...
Daca tot sunteti as. de prop. de sine-statatoare, incercati constructia unui camin - pe care daca-l faceti in regie proprie nu poate sa ajunga la sumele astronomice pe care vi le percepe o firma de firma... Apoi contract de furnizare separat, furnizorul este nevoit sa va monteze contor si gata, insa diferente tot vor mai fi, mai mici, dar cel putin stiti ca sunt pe bune, numai ale scarii dvs.
Succes!
domnilor...am o intrebare...daca scara respectiva se alimenteaza din bransamentul asociatiei...cum poate face contract cu firma furnizoare?
si pierderile pe "retea" pana la bransament...raman numai in sarcina celorlalti?
Cred dle septimiu ca raspunsul dvs este eronat... printre altele...pierderile intr un condomeniu se impart la toti..
Singura posibilitate este sa solicite periodic ,procesele verbale de verificare a instalatiei pt prevenirea pierderilor.
@proprietaru,
In principiu, aveti dreptate. In situatia descrisa, firma furnizoare nu v-a incheia contracte separate pe acelasi bransament, insa pana una-alta, pana la construirea unui bransament separat, este buna solutia cu acel contor pasant - in conditiile aprobarii celeilalte asociatii, precum si verificarii periodice a starii instalatiei - asa cum aratati mai sus.
Ce-a mai buna solutie, a fost sesizata si de "impricinati", insa este o chestiune de bani... S-ar putea sa mai dureze.

Alte discuții în legătură

Furt apa rece StRotaru StRotaru Sunt administratorul unei asociatii de proprietari care are la parter +mezanin un restaurant. De cand am preluat administratia ma confrunt cu problema ... (vezi toată discuția)
Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pierderile de apa? danmocanescu danmocanescu Consumul total al apometrelor din apartament este de 5 mc. pierderi de apa (datorita unei sparturi la subsol) s-a stabilit de 30 mc/ap. facturarea s-a facut ... (vezi toată discuția)