avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Citatie procedura insolventei
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Citatie procedura insolventei

Buna ziua,
Doresc sa va cer informatii referitoare la citatia pentru procedura insolventei pe care am primit-o. Respectiv :
1.Daca am facut o cerere pentru acordarea unui alt termen trebuie sa ma prezint la tribunal la data din citatie?
2.Creditorul este o societate de leasing, careia i-am facut cerere scrisa de reziliere in nov. 2008. Cererea a fost respinsa si s-au emis facturi pana in luna februarie, desi i-am contact si telefonic sa ridice masinile pt. a nu se mari creanta. Intrebarea mea este daca putem contesta suma pt. care s-a introdus cererea pe baza cererii facute de catre noi? Mentionez ca la acea data suma nu atingea valoarea prag si era in intarziere de plata cu 25 zile.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ianliana , utilizator 10:53, 2 Mai 2009
1-Depinde de motivul pentru care ati solicitat acordarea unui termen de judecata. De retinut ca instanta nu este obligata sa acorde noi termene pentru amanarea unei cauze urmand ca aceasta sa analizeze in fiecare caz in parte daca cererea este intemeiata sau nu.
2-Rezilierea unui contract urmeaza regula incheierii contractului. Drept urmare rezilierea unui contract nu poate fi decisa unilateral de dvs. exceptand cazul in care cocontractantul dvs. -adica societatea de leasing- permite acest lucru printr-o clauza contractuala expresa sau cand exista cauze care sa conduca la rezilierea de drept a contractului.
Faptul ca l-ati contactat telefonic nu inseamna ca ati reziliat contractul. Dealtfel potrivit clauzelor de leasing notificarile intre parti se fac intr-o anume forma expresa orice derogara atragand nulitatea procedurii indeplinite altfel decat prevede contractul partilor.
Suma poate fi contestata fara indoiala intrebarea fiind legata de indreptatirea dvs.de a face acest lucru.
Chestiunea este insa mai complicata si nu poate fi pusa in discutie decat dupa studierea in detaliu a contractului de leasing.
si ar mai fi un aspect
trebuie sa formulati contestatia la cererea de insolventa in 10 yile de cand ati luat cunostinta de continutul ei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita dupa 3 ani si 3 luni adrussos adrussos Buna ziua, In 2008 am luat o masina in leasing. In 2010 am realizat ca nu mai pot achita ratele. Din proprie initiativa (nu m-au fortat cei de la compania ... (vezi toată discuția)
Decizie de rezilierea ctr leasing cu restantele platite OxanaR OxanaR Problema este urmatoarea: Societatea noastra a intarziat cu plata ratelor la contract de leasing o luna partial si doua luni intregi. Dupa ce am primit ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin andreisandu andreisandu Am un contract de leasing pentru utilaj. Odata cu contractul am semnat si x bilete le ordin in alb. Contractul a fost reziliat unilateral in urma cu 6 luni ... (vezi toată discuția)