avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Sponsorizare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Sponsorizare

Buna ziua,
Fac parte dintr-o echipa de Bowling si as vrea sa stiu daca pot fi sponsorizat de catre o companie sau o persoana juridica , individual sau ca echipa? Ce castiga acea firma prin sponsorizarea mea sau a echipei ? cat poate sa sponsorizeze acea companie si cum?
Cel mai recent răspuns: albinet , utilizator 12:22, 20 Februarie 2014
Daca acest sport (echipa ati constituit-o si participati la diferite competitii de profil) il practicati in cadrul unui ong, atunci societatile comerciale va pot sponsoriza atat ca echipa prin contract de sponsorizare incheiat intre ea si ong dar si individual prin contract de mecenat intre ea si persoana fizica.
Altfel, daca nu sunteti membru al unui ong, se poate incheia contract de mecenat numai individual intre societatea comerciala si persoana fizica.
Pentru firma, cheltuielile de sponsorizarea si/sau mecenatul efectuate potrivit legii pot fi scazute din impozitul pe profit datorat daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
1. sunt in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
2. nu depasesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.
Daca sunteti membrii unui ong, mai puteti sa atrageti sume din 2% de la persoanele fizice care au contracte de munca si de la cei care desfasoara activitati independente (pfa, I.I.), profesii liberale,contracte civile/conventii, inchiriaza locuinte si au contracte de arenda.
Va multumesc frumos , atunci de ce firmele se feresc sa sponsorizeze?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redirectionare 20%din profit gabriela neamtu gabriela neamtu ce documente sunt necesare pt redirectionarea a 20% din profit catre un ONG? este necesara semnarea unui contract de sponsorizare? (vezi toată discuția)
Fundatie Tzimpirika Tzimpirika Buna ziua, Societatea la care lucrez a infiintat o fundatie. Partenerii de afaceri au virat la sfarsitul anului trecut cei 20% din impozit. Este obligatoriu ... (vezi toată discuția)
Legislatie privid donatii si sponsorizari in scopuri caritabile BogdanSB BogdanSB Buna ziua, As dori sa organizez un concert cu scopuri caritabile, toti bani sa fie donati catre case de copii. Va fi organizat de un ONG si bani vor fi ... (vezi toată discuția)