ma confrunt cu urmatoarea situatie. la completarea D112, pe ian.2014, am un salariat cu carte munca cu timp 8 h / care este si administrator special la o societate afiliata, aflata in procedura de insolventa. Indemnizatia pe care o ridica trebuie sa fie suportata de catre societatea detinatoare, adica societatea unde , respectivul salariat are si carte de munca.
practic, voi avea 2 state de salarii pentru acelasi salariat, unul pt functia de baza ( se va inregistra la sectiunea A din D112 ) si al doilea stat cu indemnizatia ca administrator special.
Aceasta indemnizatie unde se inregistreaza in D112, ? la ce sectiune ? Am incercat sa inreg la B la nu permite programul
cf ordinului 1977/2014 referitor la decl 112:
- SECŢIUNEA B
Se completează numai dacă salariatul nu se încadrează la secţiunea A (a avut mai multe contracte de muncă la acelaşi angajator sau a avut concedii medicale ori a lucrat în condiţii diferite de muncă sau a beneficiat de indemnizaţii ori de motive de scutire).
B.1.Contract/Contracte de muncă sau/şi şomaj tehnic beneficiar de scutire
În situaţia în care asiguratul are mai multe contracte de muncă încheiate cu angajatorul respectiv sau persoana fizică se încadrează în mai multe tipuri de asigurat, se va completa câte o înregistrare pentru fiecare contract încheiat de asigurat cu angajatorul respectiv sau pentru fiecare tip de asigurat, cu date referitoare la:
- Rândul 1 "Tip asigurat din punct de vedere al contractului de muncă" - se completează cu tipul de asigurat, conform anexei nr. 5 Nomenclatorul «Tip asigurat»" la ordin.
mergeti pe sectiunea B;incadrati persoana respectiva odata ca salariat ,apoi selectati pct.6-ca administrator societati .....desemnati in adunarea generala a actionarilor,deci ca administrator special.
Completare d112
Radu Aura
Un salariat are intr-o luna doua contracte, a incetat un CIM si a incheiat altul dupa o zi. Cum se raporteaza aceasta situatie in D112? Aplicatia nu permite ca ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica
kinga79
Am completat declaratia, si nu-mi apare cass angajator la nici o sectiune.Trebuie sa introduc manual?
restul imi apare .cas - sec c1; somaj - sec c6; impozit ... (vezi toată discuția)