avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajata in preaviz instiinteaza societatea ca este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajata in preaviz instiinteaza societatea ca este insarcinata

Buna ziua, o angajata aflata in preaviz , instiinteaza societatea ca este insarcinata si anexeaza la instiintare o copie dupa certificatul medical cu diagnostic risc maternal . Cum se procedeaza in acest caz?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:04, 20 Februarie 2014
Concediul medical suspenda perioada de preaviz.
Ca urmare, contractul de munca va inceta la implinirea perioadei de preaviz.
Am voie sa-i incetez contractul cand expira preavizul chiar daca m-a instiintat ca este insarcinata? trebuie sa inregistrez la itm si medicina muncii instiintarea primita de la angajata?
Da, se anunta la ITM ca aveti o persoana insarcinata si trebuie sa aveti in vedere si art.60 alin.1 lit.c C.mun.
instiintarea am primit-o dupa emiterea preavizului si este insotita de certificat medical sarcina cu risc !
Nu are importanta, trebuia anuntat ITM-ul atata timp cat raportul de munca nu incetase.
Pana la incetarea c.i.m., atat dvs . cat si salariatul aveti aceleasi obligatii si drepturi.

Alte discuții în legătură

Din concediu crestere copil in concediu de risc maternal ASL ASL Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: avem o salariata careia in curand ii va expira concediul de crestere copil dar ne-a informat ca este insarcinata ... (vezi toată discuția)
Concediul de risc maternal paraschivanamaria paraschivanamaria sunt insarcinata in 15 saptamani; din sapt 9 beneficiez de concediu medical cu spitalizare. cei de la firma la care lucrez mi-au spus ca nu pot angaja pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal paperjam paperjam Buna ziua, sunt insarcinata si lucrez in radiologie, insa in doze considerate mici, adica nivelul 1 de risc radiologic. Medicul de medicina muncii mi-a zis ca ... (vezi toată discuția)