avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cand intra in drepturi presedintele asociatiei?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cand intra in drepturi presedintele asociatiei?

Buna ziua,

Am fost ales presedinte al Asociatiei de Proprietari in Adunarea Generala din luna noiembrie. Fostul presedinte, care a demisionat, a spus ca eu pot sa semnez PV al Adunarii Generale pe motiv ca am fost ales... sunt presedinte. Eu, nefiind in tema la momentul respectiv, am semnat. In luna decembrie am semnat tot conform acestui principiu un contract de lucrari aferente condominiului. Actele care trebuie intocmite pentru schimbarea presedintelui s-au depus doar in ianuarie (au fost sarbatori, timp limitat, etc.).
Acum apare un proprietar care sustine ca am facut fals in acte pentru ca nu aveam dreptul sa semnez acel proces verbal (in care se iau niste decizii care nu sunt pe placul sau) si acel contract de lucrari (marul discordiei).

Tinand cont de situatia de mai sus va rog sa ma lamuriti: de cand are dreptul in mod legal sa semneze documente ale asociatiei presedintele ales in Adunarea Generala:

- din momentul in care a fost ales
sau
- din momentul in care au fost intocmite toate actele pentru schimbarea presedintelui in urma demisiei predecesorului.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:17, 21 Februarie 2014
Intra in functie din momentul alegerii, ce vrea proprietarul sa fiti investit precum ministii de presedintele tarii?
Legea 230/2007 Art. 31. - (1) Presedintele asociatiei de proprietari reprezinta asociatia in derularea contractelor si isi asuma obligatii in numele acesteia. El reprezinta asociatia de proprietari in relatiile cu tertii, inclusiv in actiunile initiate de asociatie impotriva unui proprietar care nu si-a indeplinit obligatiile fata de asociatie sau in procesele initiate de un proprietar care contesta o hotarare a adunarii generale a proprietarilor.
(2) Presedintele asociatiei de proprietari supravegheaza si urmareste aplicarea hotararilor adunarii generale, respectarea prevederilor statutului si acordului de asociere, precum si aplicarea deciziilor comitetului executiv. Acesta, in functie de situatie, poate propune comitetului executiv sau adunarii generale, dupa caz, masuri impotriva celor care nu respecta regulile, regulamentele, hotararile si deciziile asociatiei de proprietari, conform prevederilor legale si statutare.

Hotararile adunarii generale isi produc efecte de la momentul adoptarii acestora
Bizzare a scris:
Actele care trebuie intocmite pentru schimbarea presedintelui s-au depus doar in ianuarie (au fost sarbatori, timp limitat, etc.).

Ce acte trebuie intocmite si unde trebuie depuse pentru schimbarea presedintelui?
Eu stiam ca e suficienta alegerea in adunarea generala si consemnarea in procesul verbal. Nu se publica nicaieri si nu se cere acordu, avizul nimanui.
Marius M a scris:

Ce acte trebuie intocmite si unde trebuie depuse pentru schimbarea presedintelui?
Eu stiam ca e suficienta alegerea in adunarea generala si consemnarea in procesul verbal. Nu se publica nicaieri si nu se cere acordu, avizul nimanui.

Nu stiu exact ce acte trebuie intocmite dar i-am dat administratorului copie dupa buletin iar el a facut schimbarile necesare cu ajutorul avocatului cu care s-a colaborat la infiintarea asociatiei. Nu imi sunt cunoscute inca procedurile iar din lipsa timpului nu m-am documentat. Am mers pe mana administratorului pe considerentul ca el cunoaste aceste aspecte. Daca dvs. stiti altfel si puteti specifica cadrul legal va rog sa o faceti.
Asa e, stiti bine.
Numai ca daca asociatia are cont in banca, trebuie sa mergeti la sediul bancii cu PV al AG in care ati fost ales presedinte, insotit, eventual de persoana care va face operatiuni bancare, ca sa depuneti specimenul de semnatura. Luati si stampila cu dv. si, daca aveti, tokenul vechi pentru a-l lua in custodie, pentru orice eventualitate

Si, eventual, dati un telefon la primarie, la serviciul de relatii cu asociatiile de proprietari ca sa anuntati functionarul care se ocupa de asociatia dv. si sa lasati datele contact (nume, nr. telefon). Va mai cauta din cand in cand pentru diverse....

Alte discuții în legătură

Schimbare presedinte asociatie Ionelus Ionelus Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu informatii pe scurt, legat de ce pasi trebuie urmati pentru a putea schimba un presedinte de bloc. In ... (vezi toată discuția)
Schimbarea preºedintelui asoc de proprietari fãrã convocarea unei adunãri generale lavinia jalonschi lavinia jalonschi dacă preşedintele asociaţiei de proprietari este schimbat din această funcţie , fără să existe o adunare generală care să aibă pe ordinea de zi ... (vezi toată discuția)
Care sunt obligatiile unui presedinte al asociatiei de proprietari? adiria adiria Buna seara, Avem o uniune a asociatiilor de proprietari care se numeste ULAL, am descoperit ca administratoarea care administreaza asociatia noastra, ne-a ... (vezi toată discuția)