avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara neplatita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara neplatita

Buna! Am o sentinta definitiva din 2007 care spune ca in urma divortului sotul meu e obligat sa plateasca pensia alimentara pt fiul meu. El nu imi plateste. Imi spune ca nu-l pot obliga pt ca nu are contract de munca full time(lucreaza taximetrist cu contract de 2 ore/zi pe salariul minim-dar de fapt el lucreaza 12 ore pe zi) si declara ca nu are venituri(desi are). Cui trebuie sa ma adresez, pot sa fac ceva sa il pot face sa platesca, si daca nu plateste poate fi obligat? Nu imi permit un avocat, pot face eu ceva? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: damida , utilizator 15:14, 20 Februarie 2014
Puteti apela la un executor judecatoresc, indicand locul de munca si ii va pune poprire pe 1/3 din venituri. Solicitati plata retroactiva pe 3 ani anteriori.
Tocmai asta e ideea..legal salariul lui e de 200 lei/luna..ar insemna ca trebuie sa platesca 60lei/luna..pe cand el de fapt castiga 2000lei/luna...imi rade in nas spunanand ca ce daca il execut? imi da 60 de lei...
Ce pensie vi s-a stabilit in 2007 si de cat timp nu a mai platit ?
1/4 din veniturile nete lunare. Nu a mai platit din 2009.Ocazional (odata la 2-3-4luni ) i-a mai dat fiului meu cate 50-100 lei sub forma de bani de buzunar. din 2007 pana in 2009 platea 240 leu/luna pt ca i se tragea direct din salariu. Acum nu mai lucreaza acolo, e taximetrist si declara legal doar 2/h zi de munca.
Adresati-va instantei cu cerere de a stabili pensie de intretinere de 25% raportat la salariul minim pe economie motivand ca tatal are mijloacele necesare obtinerii venitului minim pe economie, dansul preferand sa fie angajat oficial 2 ore pt a plati raportat la acest venit. teoretic are liber restul de 6 ore, timp suficient pt a castiga pana la salariul minim.
Cererea motivata in fapt si in drept se depune la judecatoria de care apartineti dvs cu domiciliul si se timbreaza cu 20 de lei.
E important sa castigati o hotarare favorabila in acest sens. Daca nu va plati, la distanta de 3 luni de la pronuntarea hotararii faceti-i plangere penala.
Bunuri nu are ?
Ultima modificare: Joi, 20 Februarie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Nedeclararea veniturilor pt majorarea pensiei alimentare minori loredana busuioc loredana busuioc am cerut in instanta majorarea pensiei de intretinere pt cei 2 minori(sunt divortata din oct 2000 iar fostul sot e obligat sa plateasca pensie de intretinere ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara camelian camelian Am divortat in 2010 copilul fiindu-mi incredintat mie. Tatal nu a cerut program de vizita. Ulterior a plecat din tara si acum lucreaza in Anglia.Copilu are 8 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara fini1972 fini1972 buna,sant Florin...daca sant angajat la firma cu 2 ore cat trebuie sa platesc pensia alimentara fiului meu de 13 ani?mentionez ca am un venit net de 150 de ... (vezi toată discuția)