avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Scoatere teren categoria faneata din circuitul agricol
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Scoatere teren categoria faneata din circuitul agricol

Buna ziua,

As vrea sa cumpar o casa care a fost construita pe un teren ce se incadreaza in categoria faneata. Terenul este situat in intravilan. Casa a fost construita in 2007 si nu are cadastru si intabulare. Are autorizatie de constructie si are facuta si receptia finala. Am inteles ca pentru a face cadastru si intabularea trebuie ca terenul sa fie scos din cicuitul agricol. Se poate face acest lucru? Care ar fi procedura?
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 19:40, 21 Februarie 2014
Scoaterea definitiva din circuitul agricol a imobilelor situate in intravilan, aprobat potrivit legii se face prin autorizatia de construire.

Imobilele din intravilanul localitatilor, aprobat potrivit legii, prin PUG si/sau PUZ, pentru care s-au emis autorizatii de construire se considera scoase din circuitul agricol in intregime, daca proprietarul nu solicita mentinerea categoriei de folosinta agricola pentru o parte din imobil.

Daca proprietarul solicita scoaterea din circuitul agricol numai pentru o parte din suprafata imobilului,restul pastrandu-si categoria de folosinta agricola, in documentatia cadastrala de prima inregistrare/actualizare se vor evidentia parcelele, pe categorii de folosinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie ion_raluca ion_raluca Se poate obtine autorizatie de construire pt locuinta daca terenul este pasune in intravilan. Sau trebuie schimbata categoria de folosinta a terenului din ... (vezi toată discuția)
Constructie de casa pe teren intravilan, categoria faneata stefanalex stefanalex Am cumparat in 2012 un teren de 1604 mp. Acesta figureaza in acte ca teren intravilan categoria faneata. El nu a fost folosit niciodata ca faneata ci ca teren ... (vezi toată discuția)
Pot sa construiesc o casa pe un teren intravilan indiferent de categoria de folosinta a lui marianungureanu marianungureanu vreau sa cumpar un lot dintr-un teren intravilan care are cadastru facut si intabularea in cartea funciara.mentionez ca terenul total este in suprafata de 1800 ... (vezi toată discuția)