avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Cont fals pe retea de socializare
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Cont fals pe retea de socializare

Publicare poze fara acordul persoanei din poza.
Pe un site de profil au fost postate - la un moment dat - poze cu o doamna in ipostaze nu tocmai decente.Acele poze puteau fi descarcate - contra cost - cu o rezolutie foarte buna a imaginii.Doamna in cauza sustine ca este vorba de o razbunare a fostului.Site-ul respectiv a sters acele poze.Totusi,acele poze au ajuns - printre altele - la o persoana care a creat un cont pe o retea de socializare,cont deschis pe numele doamnei in cauza.Pe acel cont au fost postate-fara acordul doamnei in cauza-acele poze.Pozelor nu li s-au adus nici un fel de modificari - inclusiv sigla site-ului apare in acele poze,iar numele doamnei este mentionat corect..Persoana care a facut acest lucru poate fi trasa la raspundere - in fata legii - pentru ceea ce a facut?Sau poate sustine ca,din moment ce pozele au fost publice,are voie sa faca ceea ce a facut?Mai mentionez faptul ca pe contul acelei retele de socializare nu a fost publicat nici un fel de alt comentariu de catre autor.
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 20 Februarie 2014
ionelpo906, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 21:32, 20 Februarie 2014
Vad ca sunteti atat de economicos in exprimare incat nu se intelege prea bine ce problema vreti sa lamuriti. Asadar, va voi raspunde tot economicos.
Da, si ...?
Imi cer scuze.Am dat drumul mesajuilui mai repede decat trebuia.Am revenit cu lamuriri suplimentare.
Problema este destul de delicata insa, de principiu, exista posibilitatea de a-l trage la raspundere pe cel care a postat pozele. Sediul materiei este in art. 71-73 Cod civil care ofera persoanei a carei imagine sau demnitate a suferit o atingere mijloacele necesare pentru a face sa inceteze actul si-i ofera posibilitatea despagubirii.
Dar persoana care a postat respectivele poze nu poate sa sustina ca nu a facut altceva decat sa publice niste poze care au fost publice?Probabil ca a si platit pentru a le obtine la o rezolutie buna.
Bun, de acord. Insa s-a folosit de numele ei fara permisiunea ei, ceea ce e destul pentru a-l pune in culpa, apoi, cum am scris deja, speta e delicata. E nevoie de toata informatia pentru a da un raspuns corect. Conteaza daca si el o cunostea pe ea dinainte, daca si el avea vreun motiv sa se razbune, daca ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie internet radumir radumir Buna ziua, Situatia este in felul urmator : exista un blog functional. Posturile sunt compuse din informatii si poze preluate de pe site-uri de ... (vezi toată discuția)
Filmare fara acordul meu Alexa 90 Alexa 90 Buna ziua, daca sunt in casa altcuiva si sunt filmata sau pozata fara acordul meu iar apoi amenintata ca se vor face publice pot da persoana respectiva in ... (vezi toată discuția)
Publicarea de fotografii gigel82 gigel82 Daca o persoana creeaza un cont cu numele tau pe o retea de socializare si publica acolo fotografii cu tine in ipostaze intime poate fi sanctionat penal de ... (vezi toată discuția)