avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract scris de mana cu martor vs incheiat la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract scris de mana cu martor vs incheiat la notar?

In cazul unui anteconract de vanzare cumparare are valoare juridica mai mare in instanta in cazul unui proces unul incheiat de mana ,cu martor,sau unul incheiat la notar?
ambele au "valoare" in fata instantei, diferenta este ca cel incheiat in forma autentica constituie titlu executoriu.
E mai greu de atacat in fals cel autentic, e posibil sa fie inscris in CF cel autentic...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imprumuti bani si sa ai siguranta ca ii vei primi inapoi? isa1987 isa1987 buna ziua, doresc sa imprumut pe cineva cu 1000euro dar nu stiu ce act trebuie sa fac la notariat ca sa imi primesc banii inapoi si ce conditii trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Promisiune vanzare-cumparare - legalizata la notar sau nu? crslaura crslaura Buna ziua! Am aflat de acest document ce se poate incheia inainte de vanzarea/cumpararea unui imobil, in situatia in care nu se poate achita integral de la ... (vezi toată discuția)
Valoare act scris de mana alexmar alexmar as dori sa stiu daca se considera ca autentic un act scris de mana, si semnat de martori, prin care un cetatean vinde unei alte persoane o parcela de teren. ... (vezi toată discuția)