avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Optiune tva in declaratia 010
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Optiune tva in declaratia 010

Buna ziua,

Stiu ca la inregistrarea unei firme nou infiintate, exista posibilitatea prin declaratia 010 sa ma inregistrez ca platitor de tva. Care este procedura ? Doar bifez optiunea si estimez cifra de afaceri peste plafonul de 65.000 euro, sau trebuie sa am si aprobarea altor institutii (in speta Garda Finaciara). Va multumesc
Cel mai recent răspuns: SOFICA A CATI MONICA EXPERT CONTABIL , Contabil 21:12, 23 Februarie 2014
La firme nou infiintate depuneti 098.
Dup ce depun cele 2 declaratii 010 si 098, in cat timp primesc atributul fiscal RO. Va multumesc mult !
Depinde in cat timp vin inspectorii in control.De pe teren am avut cazuri cu 2 saptamani iar altele cu 2 luni.
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratiile 010 si 098 31101979 31101979 Buna ziua. Am si eu o intrebare la dumneavoastra. O societate nou infiintata in iulie 2013 care este neplatitoare de tva dar cu impozit pe profit 16% vrea sa ... (vezi toată discuția)
Declaratia 010 ancut75 ancut75 cu privire la declaratia 010, ca firma noua trebuie sa estimez cifra de afaceri???? daca da, cum sa procedez? , va fi inferioara plafonului de scutire ... (vezi toată discuția)
Declaratia 010 firma nou inregistrata dona77 dona77 Buna seara, Pot primi, va rog, ceva indicatii (in afara de indicatiile generice de pe site-ul anaf) despre cum trebuie completata Declaratia 010 pentru un ... (vezi toată discuția)