avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionarea
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionarea

Tatal meu lucreaza la o primarie ca si contractual si in cateva zile trebuie sa primeasca decizia de pensionare(si-a depus dosarul si asteapta decizia).Vreau sa va intreb doua lucruri:daca este obligat sa lucreze pana cand ii vine decizia sau poate sa ramana acasa si sa astepte decizia de pensionare linistit(mentionez ca dosarul i-a fost verificat si indeplineste cerintele de pensionare) si a doua intrebare este daca este adevarat ce i-a spus un jurist ca la pensionare poate primii de la primarie doua sau trei salarii compensatorii?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:28, 21 Februarie 2014
In functie de felul pensiei pe care a solicitat-o se procedeaza asa cum spune Codul muncii:

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...

c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada pina la venirea deciziei de pensionare Doina Halmen Doina Halmen angajat care intruneste conditiile de pensionare pentru limita de virsta ce calitate are pina la primirea deciziei de pensionare9poate dura si 3 luni ) ? (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca in cazul pensionarii gluten gluten Pentru pensie limita de varsta ,contractul de munca inceteaza de drept ca si la pensie anticipata si pensie de boala? Se face decizie de propunere la pensie ... (vezi toată discuția)
Raport de munca in caz de pensionare otilia13 otilia13 La o societate comerciala o persoana poate fi tinuta in functie pana la momentul in care indeplineste varsta de pensionare sau se poate mentine pana la ... (vezi toată discuția)