avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Diferenta taxa de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Diferenta taxa de timbru

Daca o actiune este timbrata insuficient, in cat timp de la comunicarea hotararii trebuie depusa diferenta de valoare?
Car este taxa datorata in caz de recurs si apoi apel ?
Multumesc celor care raspund.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:50, 21 Februarie 2014
Daca se depune o actiune timbrata insuficient, instanta va emite adresa la reclamant si-i va da un termen de 10 zile sa complineasca timbrajul. In cazul in care nu se depune diferenta de taxa de timbru, se va anula actiunea.
Pentru cererea de apel/recurs se plateste o taxa de timbru de 1/2 din taxa datorata la fondul cauzei.
Multumesc, imi puteti spune si care este articolul din NCPC sau NCC care reglementeaza acest lucru?
200 Cpc si inca o ordonanta si... sper sa nu fie chestiuni legate de obiectul cauzei prevazute in alte acte normative. Oricum, nu inteleg aia cu plata taxei de timbru de la primirea hotararii. Nu inteleg nici care e situatia, s-ar putea sa nu va ajute cele spuse de noi daca interesul dv. e undeva in alta parte si noi am luat motamo ce ne-ati inrtebat aici.
Multumesc, m-am lamurit deplin. L.146/1997 si OG.80/2013
Ori ori, nu ambele, depinde de data introducerii cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel cris_deo cris_deo buna seara . va rog sa-mi cat este taxa de timbru la apel unde se achita si ce valoare trebuie sa aiba timbru judiciar. va multumesc (vezi toată discuția)
Actiune insuficient timbrata; poate fi invocata aceasta exceptie in apel? loki loki S-a platit pentru o actiune in pretentii o taxa initiala de timbru, iar pe parcursul procesului s-a intocmit un raport de expertiza contabila, care stabilea ca ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa timbru judiciar bobcat27ad bobcat27ad Daca instanta a ridicat din oficiu exceptia inadmisibilitatii cererii si a admis-o, respingand cererea, fara a mai solutiona fondul cauzei, pot cere ... (vezi toată discuția)