avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Oprire indemnizatie pentru impozitul masini care nu o ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Oprire indemnizatie pentru impozitul masini care nu o detin de 5 ani

buna ziua revin cu o ontrebare daca nu detin autoturismul de 5 ani de cand la-m vandut catre o persoana ce locuieste in apropiere de mine dar care rauvoitoare nu a mers sa treaca auto pe el invocand ba un sau alt motiv financiar lipsa timp ,,instrainidul dupa 2 ani decuran am fost sesizat de primaria locala ca daca nu platesc impozitul imi opreste indemnizatia de crestere a copiilor 3 nr ce pot face sa ma apar legal ,,,nefiind in posibilitate plati in timp scurt al impozitului ,,,sau ce pot face sa plateasca cei ce sau folosit de auto eu nustiu unde se afla neputind urmari lucrul asta poate e si dusa la remat fiind o dacie ...multumesc
[
Cel mai recent răspuns: melania_14 , utilizator 10:58, 21 Februarie 2014
Trebuie neaparat sa faceti radierea fiscala a autoturismului, altfel o sa platiti in fiecare an impozit pt o masina pe care nu o mai detineti. Dvs trebuia sa faceti radierea masinii atunci cand ati vandut-o, daca cel care a cumparat-o vroia sau nu vroia sa o treaca pe numele lui nu era problema dvs.
Mergeti cu actul de vanzare-cumparare la primarie si incercati sa va intelegeti cu ei. Ei sunt cei in masura sa faca cerere catre ASIJP pentru oprirea platii indemnizatiei.
Daca sta in apropiere, mergeti si luati-i tablitele cu numerele de inmatriculare. Dar o faceti asa, mai cu fereala :D. Este o varianta de rezolvare rapida si cu efecte devastatoare : nu mai poate circula iar serviciul inmatriculari elibereaza alte ,,table" doar proprietarului. Alta varianta este sa va adresati instantei, dar acolo veti putea recupera doar taxele + dobanzile+penalitatile+... doar pt. ultimii 3 ani. Mai este varianta sa mergeti la primarie si sa platiti la zi, apoi sa dati o declaratie in fata notarului, declaratie prin care aratati ca nu mai folositi autoturismul si cereti sa fiti radiata de la plata impozitului.
As alege varianta procesului, nu de alta dar la impozitul +restul pt. ultimii 3 ani s-ar adauga si ,,taxele" executorului, onorariul avocatului... Merita.. daca va permiteti financiar !
Ultima modificare: Vineri, 21 Februarie 2014
DlGoe, utilizator
@melania Mergeti cu actul de vanzare-cumparare la primarie si incercati sa va intelegeti cu ei. .

Mergeti... drum bun si succesuri :wave: !

Ultima modificare: Vineri, 21 Februarie 2014
DlGoe, utilizator
DlGoe a scris:

@melania Mergeti cu actul de vanzare-cumparare la primarie si incercati sa va intelegeti cu ei. .

Mergeti... drum bun si succesuri :wave: !

DlGoe, sunt de acord cu dvs ca singura calea in care isi poate obtine banii este in instanta, dar acum prima problema a domnului este sa nu ii fie oprita plata indemizatiei, iar la acest aspect doar cu cei de la primarie se poate intelege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea auto vandut in germania geneva geneva Buna ziua! Sunt in Germania cu auto propriet personala ,inmatriculat in Romania, si il vand unei pers juridice din Germania. As vrea sa stiu, va rog, ce ... (vezi toată discuția)
Domeniu auto mihaita77 mihaita77 am vandut un autoturism in 2007 persoana nu a trecut mas pe el amanand de la o zi la alta apoi a vanduto mai departe cel din urma a distrus apoi a duso la ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina cu probleme bursasiu06 bursasiu06 Am vandut o masina acuma 1 luna , si am uitat sa scriu in certificat ca o incredintez cumparatorului + cand ma-m dus la primarie dupa certificatul fiscal cu ... (vezi toată discuția)