avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Completare D 112 - sectiunea E.3
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Completare D 112 - sectiunea E.3

Buna ziua,

Am un angajat care a lucrat 1 zi in luna ianuarie. Ce se completeaza le sectiunea E.3 din noua decl 112? Ma intereseaza de la rd.12 "Deduceri personale" in jos ce completez?

Cand export decl 112 din Saga, in sectiunea E.3. imi apare la rd.12 "Deduceri personale" aceeasi suma ca la rd.16 "Suma incasata"...(de exp. rd.8 "Venit brut" = 71 lei; rd.9 "Contribuţii sociale obligatorii" = 12 lei; la rd.12 "Deduceri personale" = 59 lei ; iar la rd.16 "Suma incasata" imi apare tot 59 lei... si la restu' = 0 ... Cum este corect? Nu trebuia ca la rd.12 "Deduceri personale" = 0 lei, iar la rd.14. Venit baza de calcul al impozitului = 59 lei ?

Multumesc,
Gina D.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 21:22, 21 Februarie 2014
Ati bifat optiunea "functia de baza" ?
Numai la functia de baza se acorda deducerea personala.
Da, este bifat "functia de baza"... dar ...la valoarea asta din cate stiu eu nu se plateste impozit...si deci..nu e cazul de deducere.
Am inteles, totusi, ca pana la urma asa este corect sa apara?...
E corect sa apara deducerea personala 59 lei (ar trebui 250 dar nu incape mai mult), impozit 0, suma incasata 59.
Impozit se plateste pe orice suma, in cazul asta, daca nu era functie de baza, nu exista deducere si atunci trebuia retinut impozit 9 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia d112 - salariat 2 ore zi,salariul 215 lei suciugeorgeta suciugeorgeta va rog sa imi spuneti daca pentru un salariat cu 2 ore zi,salariul 215 lei care declara ca are functia de baza la firma trebuie sa acord deducere personala ... (vezi toată discuția)
Decl 101 popa olivia popa olivia Buna ziua, Vreau sa ma verific daca am completat decl 101 corect. Daca am o firma care este platitoare de imp pe profit, dar pe tot anul 2009 a inregistrat ... (vezi toată discuția)
Deducere personala din indemnizatia de presedinte al asociatiei de proprietari prettydaniola prettydaniola Buna ziua, de aproape 3 ani sunt presedintele unei asociatii de proprietari, incasand o indemnizatie lunara neta de 200 lei, in baza unui contract de ... (vezi toată discuția)