avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare proces verbal

Buna ziua!In urma cu cateva zile am primit o recomandata prin care mi se aducea la cunostinta falptul ca am fost sanctionata cu 500 ron pentru tulburarea linistii publicii cat si refuzul de a prezenta documentele la cererea polististului-conform agentului de politie.Conform adevarului,politistul a fost foarte deranjat de faptul ca l-am claxonat avand in vedere ca nu aveam pe unde sa trec cu autoturismul si totodata fiind foarte deranjat ca am trecut foarte aprope de el.Nu consider ca am gresit cu nimic,acesta nu ma oprise pe mine pentru verificare,dar fiind foarte deranjat ca in Romania mai exista si oameni care nu traiesc cu capul in pamant s-a hotarat sa imi trimita modesta suma de platit 500 Ron.
In concluzie as putea sa o contest?Ce ar fi bine sa mentionez in cerere?
Cel mai recent răspuns: radu_cucos2006 , utilizator 18:31, 23 Februarie 2014
Pai daca nu ati prezentat documentele de unde a stiut politia sa trimita recomandata?

Aveti dreptul sa contestati procesul verbal in termen de 15 zile de la comunicare.
Acum numai dvs. cunoasteti motivul ptr care ati fost amendata ptr tulburarea ordinii publice, probabil ati facut ceva scandal, ati refuzat sa va legitimati, chestii din astea. Daca ati refuzat sa prezentati documentele la control politistul avea obligatia sa va conduca la o sectie de politie in vederea identificarii.

Ultima modificare: Vineri, 21 Februarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
banuiesc ca auto era inmatriculata pe numele domnisoarei,, si de la nr de inmantriculare a ajuns si la adresa, se poarta, eu am primit amenda pentru stationare cand eram plecat in strainatate,, treaba este relativ simpla daca ai martori care stiu sa lege 3 cuvinte in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda fantastica mefisto66 mefisto66 Uimitor. am venit la un magazin sa fac un retur la un produs..desigur ca nu sa produs nici un retur dar in timpul discutiei pe care o aveam cu managera ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca o asemenea amenda pentru anulare ? dcostyn dcostyn Buna ziua Am si eu o intrebare. Acum o saptamana mi s-a intamplat un eveniment oarecum ciudat. Am venit de la o partida de fotbal si am ajuns in spatele ... (vezi toată discuția)
Amenda neprezentare ci alina-maz alina-maz Buna ziua, In cursul zilei de astazi, am fost la un targ in Calarasi, unde am parcat laolalta cu muuulte alte masini, pe partea dreapta a drumului, la vre-o ... (vezi toată discuția)