De curand, am cumparat un teren cu cadastru , intabulare, etc.
Pe laterala vestica a terenului (133m), gardul existent este curbat, cu curbura in interiorul terenului, cu toate ca pe cadastru acesta este trasat drept de la un colt la celalat. Probabil cand a fost construit acesta (15-20 ani), a fost pus la ochi fara sa fie trasat drept.
Problema mea este ca acum doresc sa construiesc un gard nou pe aceasta laterala , indreptand totodata si curbura existenta, dar ma lovesc de refuzul vecinului care nu accepta nici in ruptul capului aceasta indreptare.
I-am contactat si pe cei de la primarie, care mi-au confirmat ca am dreptate si trebuie sa indrept gardul conform cadastrului.
Precizez ca vecinul respectiv nu are cadastru.
Ce posibilitate legala am sa indrept acest gard , evitand totodata un proces de lunga durata gen "granituire"
Am sa va spun cum am procedat eu, am avut exact aceiasi problema.
Am darimat gardul din plasa pe care il aveam, am lasat latura comuna cu vecinul libera o saptamina, dupa care, am venit la fata locului cu un cadastrist sa imi confirme forma gardului. Am invitat si vecinul, ocazie cu care i-am comunicat ca trebuie sa participe la cheltuieli comune, adica juma-juma. Asadar, mi-a spus ca nu are bani si nu poate participa.
Faptul ca a fost si cineva strain care a masurat, l-a facut pe vecin sa inteleaga ca e serioasa treaba. Daca gardul dvs e numai din plasa cu stilpi din loc in loc, e simplu, dar daca are temelie, nu va vad bine....