avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neinregistrare decizii incetare CIM in Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neinregistrare decizii incetare CIM in Revisal

buna seara, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: o societate a primi tinstiintar ede control de la itm deoarece in revisal apar activi salariati; societatea nu a inregistrat in revisal deciziile de incetare ale contractelor de munca-trebuiau inregistrate in iulie 2012...controlul este luna aceasta...este bine ca societatea sa inregistreze acum acele decizii ,inainte de fectuarea controlului? sau este de preferat sa astepte sa se efectueze controlul?s-a mai confruntat cineva cu aceas ta peoblema? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:40, 22 Februarie 2014
Pai si de unde stia ITM-ul ca dvs.nu mai aveti salariatii respectivi?
Referitor la instiintare-este doar informativa sau va cer sa corectati situatia?
Faptul ca nu s-au inregistrat la termenul legal demisiile oricum nu va exonereaza de plata unei amenzi.
Ultima modificare: Vineri, 21 Februarie 2014
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Aplicarea sanctunii este prescrisa.

Se pare ca , ITM-ul a venit in control in urma unei sesizari de a constatat ca nu sunt transmise deciziile de incetare a c.i.m.
In cat timp se prescrie aplicarea sanctiunii?multumesc
In termen de 6 luni .
OG nr.2/2001 prevede :
Art.3
(1)Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
....

In speta, este vorba despre anul 2012.
Multumesc,chiar nu stiam asta-in fiecare zi invat cate ceva de la colegii mei.
Ultima modificare: Vineri, 21 Februarie 2014
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

Alte discuții în legătură

Prescriere contract de munca ioannanice ioannanice Buna ziua, Am o intrebare referitoare la inregistrarea unui contract de munca: eu am lucrat din 2011 pana in 2012 la o firma aflata acum in radiere, patronul ... (vezi toată discuția)
Data transmitere revisal Herra_ Herra_ In dec.2012 - ianuarie 2013 a murit angajatul societatii. Am solicitat certificatul de deces. Nu l-am primit. Am asteptat data incetarii de drept, si am ... (vezi toată discuția)
S-a uitat declararea incetarii cim Anca114 Anca114 Buna ziua. Contabilul a uitat sa depuna incetarea cartii de munca a unui salariat de aproape 3 luni. Cum se poate indrepta greseala ? Se pot anula de ... (vezi toată discuția)