Buna seara.As dori sa va intreb pt mama mea care este nascuta in 29.07.1959,are 29 de ani ,5 luni, 23 zile cotizati,aproape 10 ani jumatate lucrati in grupa 1 de munca,11 ani grupa 2.Dupa legea noua modificata in decembrie anul trecut cu grupa 1,grupa 2 de munca se ia in consideratie ?Cand ar trebui sa iasa la pensie si din ce varsta maxima la femei se scade anul acesta?Va multumesc anticipat
Multumesc pentru promtitudinea raspunsului.Mama a depus actele pentru pensie in ianuarie iar astazi a primit decizia de respingere a dosarului.Nu i sa luat in calcul si grupa a 2 de munca pentru ca nu ar fi fost actualizata dupa noua lege adeverinta.Ar putea sa faca contestatie si sa depuna o noua adeverinta de unde a lucrat, actualizata?Va multumesc din suflet.Astept un raspuns
Ce sens are ca mama să piardă timpul cu formularea unei contestaţii? Răspunsul îl primeşte cel mai devreme peste jumătate de an. Mai bine depune adeverinţa la casa de pensii şi astfel rezolvă problema mult mai repede.
Multumesc pentru raspuns.Dar daca depune o noua adeverinta i se ia in calcul daca i-a venit decizia de refuz si i-au trimis cartea de munca acasa?multumesc
Pensionare cu probleme
Ina16
As dori cateva informatii privitoare la modalitatea de pensionare. Tatal meu s-a nascut in anul 1953. Vechimea in munca este de 39 de ani si 5 luni, dintre ... (vezi toată discuția)
Despre pensie
ionasbrigita
Buna ziua!
Am o nelamuirire cu privire la urmatoarele:
Total stagiu de cotizare realizat 33 ani 11 luni 23 zile din care :
- in gr II 21 ani 2 luni 29 ... (vezi toată discuția)