Am si eu o problema, as vrea sa deschid si eu o "discoteca" undeva la tara....ce acte imi trebuiesc pentru a primi autorizatia de functionare??? Am probleme daca este in apropierea scolii?
Multumesc anticipat.
In primul rand va trebuie o "entitate" juridica: ar putea fi o societate comerciala .
Pentru constituire parcurgeti mai multe etape :
Prima etapa este cea a retinerii denumirii la Oficiul Registrul Comertului (ORC) .
Ulterior, ORC va va elibera certificatul de inmatriculare al societatii in baza solicitarii dvs. si cu depunerea urmatoarelor documente:
- dovada rezervarii de denumire a societatii - ganditi-va din timp la 3 posibile denumiri ( denumiri scurte, sonore, usor de retinut si relevante pentru obiectul de activitate vizat),
- dovada de spatiu ( acte proprietate sau chirie sau comodat),
- dovada depunerii capitalului social,
- cazier fiscale ,
- actul constitutiv al societatii - se realizeaza chiar la ORC, de catre personalul acestuia, dar este bine ca dvs. sa fiti edificata privind obiectele de activitate pentru care optati; pentru aceasta consultati Codurile CAEN revizuire II (2008) - le gasiti pe internet.
- declaratie pe proprie raspundere - semnata pe loc la ORC, privind respectarea prevederilor Ordonanta de urgenta nr. 76 din 24 mai 2001 publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 283 din 31 mai 2001 si Hotarire nr. 573 din 2002-06-13, privind aprobarea procedurilor de autorizare a functionarii comerciantilor publicata in Monitorul Oficial nr. 414 din 2002-06-14
Dupa obtinerea Certificatului de inmatriculare al societatii, va veti inregistrati la Administratia financiara cu vectorul fiscal privind impozitul pe venit sau pe cifra de afaceri si ca platitor (sau nu ) de TVA.
Privind autorizarile de sanatate/igiena, mediu, pompieri si protectie a muncii consultati legislatia la care am facut referire mai sus. Este foarte probabil ca pentru activitatile vizate sa nu trebuiasca avizare, ci sa functionati in baza declaratiei de la ORC
Multumesc mult pentru raspuns.
Problema mea cea mai mare este scoala care se afla la cel mult 50ml, as vrea sa stiu daca este un criteriu referitor la acest lucru, avand in vedere faptul ca acolo o sa fie spre vanzare tigari si bautura.
Modificare c.o.r.
stie cineva ce act normativ a modificat prin iarna 2004 nomenclatorul COR, prin care se schimbau niste denumiri de functii?
multumesc (vezi toată discuția)