avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Trecerea de la platitor de impozit venit la platitor ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Trecerea de la platitor de impozit venit la platitor impozit profit

Buna ziua,
in trim IV 2013 ,am trecut de la platitor de imp.venit la platitor de impozit profit.Va rog sa ma ajutati cu o monografie contabila corecta.
1.impozit pe venit.microintrep.platit si declarat in F100 10.000 lei
2.impozit profit calculat de la incep.an fiscal 5000 lei

din aceasta situatie rezulta ca am platit impozit venit mai mult cu 5000 lei.In decl.101,voi avea impozit pe profit de recuperat... Cum inreg in contabilitate aceasta? stornez 698? va rog sa ma ajutati.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 14:38, 22 Februarie 2014
In D 101,conform celor mentionate de mine in raspunsul de la intrebarea anterioara,va ramane suma de 5000 lei de recuperat(rd.51=rd.49-rd.46).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit venit platit mai mult decat calc.pl impozit profit simion elena simion elena Buna ziua, In trim IV,2013 am trecurt de la platitor de imp.venit la pl.de impozit pe profit. 1. impozit venit 3% s-a platit 10.000 ... (vezi toată discuția)
Declaratie 101 Cocoara Beatrice Cocoara Beatrice Am urmatoarea situatie:(pierdere total an 2009) tr I pierdere tr II profit am inreg 691=4411 430(in cotab) in decl 100 430 achitat 430 tr III ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 adrycrys adrycrys Buna ziua, sunt noua in aceasta comunitate minunata a dvs, si va rog sa ma ajutati cu un rasp ref la decl 101(stiu ca se discuta mult pe tema asta:sorry:)si ... (vezi toată discuția)