avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Sanctiuni aplicabile funcþiei publice de secretar al ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Sanctiuni aplicabile funcþiei publice de secretar al unitãþii administrativ-teritoriale

Va rog cateva sfaturi pentru urmatoarea problema:

Conform legii secretarul trebuie sa faca publice procesele verbale de sedinta incheiate in sedintele consiliului local la 3 zile dupa terminarea sedintei (Legea 215/2001 art.42). I s-a atras atentia ca nu a facut publice procesele verbale dar nimic nu s-a schimbat.

Daca acesta incalca normele legale de cateva luni de zile, exista sanctiuni, cui trebuie sa te adresezi?

In cazul in care incalca si alte prevederi ale legii, mai grave decat cea descrisa, cui te adresezi pentru a face sesizare?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:57, 23 Februarie 2014
Art.116 alin.4 din Legea nr.215/2001, recrutarea, numirea, suspendarea, modificarea, încetarea raporturilor de serviciu şi regimul disciplinar ale secretarului unităţii administrativ-teritoriale se fac în conformitate cu prevederile legislaţiei privind funcţia publică şi funcţionarii publici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numire secretar uat cata32 cata32 Am inteles ca numirea secretarului UAT se face prin dispozitia primarului in termen de 15 zile de la data propunerii de numire, in urma declararii ca admis ... (vezi toată discuția)
Cum se aplica art. 43(6) din legea nr. 215/2001? MARCEL MOLNAR MARCEL MOLNAR cum se aplica art 44 (6) din legea 215/2001, privind procesul verbal al sedintelor de consiliu local ??? este obligatoriu sa fie prezentat , procesul verbal ... (vezi toată discuția)
Evaluare secretar comuna geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Va deranjez si eu cu o intrebare: - evaluare performantelor individuale ale secretarului unei comune se face de primar, la propunerea ... (vezi toată discuția)