Buna seara,
Sunt casatorita de 7 ani, am un copil de 4 ani si jumatate. Divortule este singura cale de a merge mai departe.
Problema care ma framanta este: in 2007 am facut un credit de nevoi personale in franci.Din cauza exploziei francului, am facut refinantare prin credit iporecar, dar am ipotecat apartamentul unui unchi care ne-a facut acte de vanzare cumparare cu uzufructul viager.
Ce se va intampla cu creditul in cazul divortului? Cum vor fi platite ratele?
Va multumesc!
Divortul nu are legatura cu creditul.
Ratele se platesc ca si pana acum, altfel pierdeti casa. Din pacate si casa unchiului a ajuns bun comun cu sotul dvs. Daca vreti sa va impartiti casa si creditul, o rezolvati prin actiune de partaj amiabil la notar sau in instanta.
Ati dat banii la vanzarea aia? Probabil ca nu, asa incat unchiul ar cam trebui sa atace actul ca sa nu cumva sa-l impartiti intre voi... depinde si de atitudinea sotilor in partaj...
Daca insa unchiul face asta, banca ar putea declara scadent restul de credit, alta dandana!
Credit ipotecar
viorelh
Buna ziua,
Am contractat un credit ipotecar in 2007 cu termen final, 24 ani in CHF ( super oferta la banci in acea perioada), care in timp s-a dovedit a fi ... (vezi toată discuția)