avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de habitat, incasata fortat, pe factura de... ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de habitat, incasata fortat, pe factura de... curent electric!

Buna ziua! as dori daca se poate sa aflu de la dvs. cei care cunoasteti foarte bine legile acestei tari,daca este sau nu ilegala urmatoarea regula impusa de consiliul judetean >....< sotia mea detine undeva la tara o casa batraneasca pe care a mostenit-o de la parintii sai care au decedat. de 7 ani ,nu mai locuieste nimeni acolo asa ca si la factura de curent imi vine de plata 0lei,dar surpriza....mai jos pe aceeasi factura soseste o taxa de habitat care se incaseaza in ficare luna de 10 lei. este oare corect? din moment ce acolo nu locuieste nimeni logic ,nu are cine sa faca si sa predea gunoiul!!! ce pot face pe cale legala ptr ca de multisor platesc acest serviciu de care nu ma folosesc si pe care nu l-am solicitat nimanui?? multumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:50, 23 Februarie 2014
mihalacheflorinel76 a scris:
... sa aflu de la dvs. cei care cunoasteti foarte bine legile acestei tari,..

Aceasta tara are vreo 18500 de "legi".

Daca regula (cu habitatul pe factura de curent) impusa de Consiliul judetean este in baza unei HCL, se aplica ca atare. De legalitatea acestei masuri se ocupa prefectul. Tot el poate cere anularea, daca nu este legala.
In alta ordine de idei, mai peste tot se taxeaza habitatiul pentru o persoana chiar daca acolo nu locuieste nimeni (dar nu este o regula absoluta). Cat priveste cuantumul sumei per luna, asta depinde de veniturile proprietarului in anumite localitati (3,5,10 lei per luna) sau este fix (in alte localitati). Trebuiesc consultate actele normative locale de la dvs.

P.S. Din 2014 in anumite localitati aceste taxe de habitat s-au marit uneori nejustificat.
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2014
trandafir2, moderator
De regula taxa de habitat se impune catre autoritatea locala concomitent cu obligatiile fiscale aferente proprietatiirespectiv pe impunerea anuala
Indiferent daca proprietatea este sau nu locuita,pentru acesta se datoreaza obligatii la buget
referitor la taxa de habitat,trebuiesc atent studiate prevederile emise de autoritatea locala
Solicitati oficial clarificari direct autoritatii locale conditionat de concluzii putand analiza oportunitatea altor demersuri pentru materializarea interesului dv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa habitat eugen2011 eugen2011 Am o casa de vacanta unde platesc factura de lumina odata la 3 luni( asa am facut contractul cu furnizorul de electricitate dupa ce mi-a verificat actele sa ... (vezi toată discuția)
Care este legea in baza careia se plateste taxa de habitat? edy120376 edy120376 Am rugamintea sa-mi spuneti care este legea care reglementeaza taxa de habitat. M-am trezit cu o factura in care trebuie sa platesc taxa de habitat pe Martie, ... (vezi toată discuția)
La asociația noastră de proprietari gunoiul menajer este calculat ... Aida2 Aida2 La Asociația noastră de proprietari gunoiul menajer este calculat pe nr de persoane.Deoarece în multe apartamente nu locuiește nimeni pe perioade lungi de ... (vezi toată discuția)