avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inselaciune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Inselaciune

Buna ziua! In urma cu un an am fost inselat cu o suma de bani de 3000 , dorind sa achizi#539ionez un telefon de pe un site si am trimis banii înainte. Am depus o plangere impotriva acestui om si acum o luna am primit o citatie pentru a ma prezanta la tribunal acolo unde trebuia judecat inculpatul ulterior arestat. Acesta se incadreaza la în#537elaciunea art. 215 C.p.) alin. 1, 3. La judecatorie inculpatul arestat) in fata judecatorului a cerut o eliberare pentru a face rost de bani pentru ai înapoia partilor iselate acestea fiind in numar de 14 persoane si in acel moment i s-a dat o amanare pana in feb. Doresc sa stiu daca banii se vor mai recupera si cat poate dura acest proces pana sa-mi recuperez banii. Tin sa precizez ca inculpatul a recunoscut toate faptele comise) Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Lucian Pralea , Avocat 10:06, 24 Februarie 2014
Buna dimineata!
e posibil sa va recuperati banii daca inculpatul vrea sa faca acest lucru sau daca dupa raminerea defintiva a hotaririi judecatoresti, in urma constituirii ca parte civila instanta sa-l oblige la plata sumei pe care ati cerut-o si ati dovedit-o , dvs. trebuind sa puteti in executare aceasta hotarire.
Procesul cu toate caile de atac poate dura si un an.
daca nu doriti sa mergeti in instanta la fiecare termen, va puteti angaja un avocat care sa faca asta in locul dvs.
Mai conteaza sa aveti pe ce sa-l executati, dupa condamnare, daca e un pierde vara, stati cu hotararea in rama.
Inculpatul doreste sa inapoieze banii dar a cerut eliberarea pentru a putea face rost de ei. Daca angajez un avocat cat ma poate duce acest lucru ma refer la plata...? Si daca nu doresc sa platesc un avocat spuneti mi cum sa procedez eu ? Din ultima chemare la tribunal am inteles ca il mai chema pe data de 26 feb. Dar eu nu am fst anuntat cu vreo citatie acasa si ma prezint la tribunal pe 26 feb. Si nu stiu ce sa fac sa ma duc sau nu ! ? Va rog sa-mi raspundeti la toate intrebarile , multumesc !
Cum se pune in executare aceasta hotarare de recuperare bani?
Dispozitiile civile din hotararea de condamnare se executa potrivit legii civile.

Alte discuții în legătură

Inselaciunea - noul cod penal ContSters306297 ContSters306297 Pentru o persoana inchisa din luna octombrie 2013 in baza art 215 alin 123 din actualul Cod Penal, mai exact alin 3 referitor la inselaciunea in conventii, ... (vezi toată discuția)
6 ani!!!dosar penal,ucidere din culpa siminuk siminuk buna ziua,acum 6 tatal meu a fost implicat intr-un accident rutier si a murit(tatl meu era pieton si a fost lovit de un tir).Dupa ani de procese s-a dat o ... (vezi toată discuția)
Condamnare bogdanzubi bogdanzubi buna ziua,eu sant in Franta si am o condamnare in romania la Sfantu Gheorghe pt. inselaciune de 3 ani,acuma imi vine acasa in romania citatii de la bucuresti ... (vezi toată discuția)