avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Semnaturi ale vecinilor pentru constructie balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Semnaturi ale vecinilor pentru constructie balcon

Buna ,vreau sa imi construiesc un balcon la parterul blocului unde locuiesc ,fiind o asociatie de proprietari,dosarul este gata;proiect,certificat de urbanism etc. etc.,dar ca sa mi se elibereze autorizatia de constructie imi mai trebuie semnaturile vecinilor.Primaria imi cere semnaturile tuturor vecinilor pentru ca fiecare avem cota parte din terenul unde vreau sa imi fac eu balcon.Blocul este nou facut si un anumit spatiu in jurul blocului este al proprietarilor blocului.Vreau sa va intreb daca primaria are dreptate si daca da ce fac in cazul in care sunt vecini care sunt de negasit si nu am acordul lor?As dori un articol de lege care sa specifice acest lucru si daca are dreptate primaria si daca nu . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mircea aurelian lucian , utilizator 12:53, 23 Februarie 2014
In Noul Cod Civil se prevad urmatoarele:
Art. 650
Atribuirea în folosinţă exclusivă a părţilor comune
(1) Părţile comune pot fi atribuite coproprietarilor în folosinţă exclusivă numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalţi coproprietari.
(2) Decizia de atribuire în folosinţă exclusivă trebuie adoptată cu o majoritate de două treimi din numărul coproprietarilor şi al cotelor-părţi. În clădirile unde sunt constituite asociaţii de proprietari, decizia se adoptă de către adunarea generală, cu aceeaşi majoritate.

multumesc pentru informatie ,am sa o aduc la cunostinta celor de la primarie care sunt platiti vad ca numai ca sa incurce lumea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire balcon la parterul blocului Gheorghe dobre daniel Gheorghe dobre daniel Buna ziua ,locuiesc in bucuresti sector 4 si doresc sa construiesc un balcon la parterul blocului in care locuiesc .Am obtinut certificatul de urbanism .La un ... (vezi toată discuția)
Balcon sub balcon natasa13 natasa13 Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu 4 et., la parter, iar parterul nu este prevazut cu balcon. Daca doresc sa construiesc unul la fel ca cele existente, nici ... (vezi toată discuția)
Spatiu verde langa condominium Diod Diod Buna ziua. Direct la subiect. Am apartament la parterul unui bloc. Toate apartamentele deasupra mea prezinta balcon. As dori sa imi fac si eu unul. Exista un ... (vezi toată discuția)