Buna ziua ,locuiesc in bucuresti sector 4 si doresc sa construiesc un balcon la parterul blocului in care locuiesc .Am obtinut certificatul de urbanism .La un anumit punct din CU. mi se cere un document de la administratia blocului prin care administratia sa mi emita un document ca este de acord sa mi cedeze locul din fata ap pt a putea construi balconul.Mentionez ca am obtinut semnaturile a doua treimi din proprietarii apartamentelor.,cum mi se cere in CU.Presedintele asociatiei nu mi elibereaza documentul de la administratie ,ca este de scord sa mi cedeze locul din fata apartamentului,pt ca ,spune el ,legea ma obliga sa obtin semnaturi de la toti proprietarii de apartamente .Va rog sa mi spune ti cum este legal ,Va multumesc
Pai legal - pentru ca asta intrebati, este asa cum v-a spus presedintele, insa este greu !
Teoretic si practic nu incurca pe nimeni bucatia de trotuar unde dvs. ati vrea sa construiti balconul (va sfatuiesc sa studiati actualizarea L nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructie - chiar cu specificul constructiei balcoanelor - situatia dvs.).
Cum spuneam, nu incurca pe nimeni, dar la o adica, noi suntem romani... stiti la ce ma refer !
Practic, daca suntem rigurosi, ar trebui modificate toate cotele-parti indivize de proprietate a suprafetelor pe care este construit blocul... Dar, numai eu am vazut cateva zeci de situatii, de constructii de balcoane si nu cred ca s-a mai obosit cineva sa modifice acele cote-parti, dar nu as putea sa garantez acest lucru.
Ei, in locul dvs. as incerca sa obtin acordul a tuturor vecinilor dvs., daca aceasta este dorinta presedintelui (care are dreptate, cum v-am spus), obtineti si acordul com. ex. si mergeti la primarie sa va elibereze autorizatia de construire. O sa va trebuiasca mai multe documente pe-acolo, inclusiv proiectul constructiei, etc.
Aveti grija mare la fundatie. Daca nu o faceti ca lumea, in cativa ani o sa constatati niste crapaturi de toata frumusetea intre balcon si bloc...
Va doresc mult succes!
Buna ziua, sunt in acelas proces de a obtine acorduri si autorizatii pentru constructie balcon sector 4, daca ati reusit sa faceti aceasta constructie imi puteti spune va rog care sunt pasii de urmat? imi puteti scrie aici sau pe email dragos_chihaescu@yahoo.com nu stiu daca politica platformei permite comunicarea in afara ei.
Multumesc!