avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Activitate economica ONG
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Activitate economica ONG

Buna ziua. Am si eu citeva probleme. Am un ONG cultural care a incheiat un contract de prestari servicii cu Consiliul Judetean pt asigurarea unei persoane care sa sustina cursuri de pictura. Pretul prestatiei este de 700 lei/luna. ONG-ul a incheiat un contract civil cu un membru al ong, care preda pictura elevilor. ONG-ul plateste lunar impozit 16%, cas 10.5% si cass 5.5%. Aceasta activitate este o activitate economica ?
Daca este activitate ec, trebuie sa depun declaratia 101 si sa mai calculez odata impozit pe profit de 16 %, desi nu rezulta nici un profit din aceasta activitate ?
Veniturile ONG din cotizatiile membrilor sunt f mici, asa ca sfarsitul anului o sa fim pe pierdere.
Cum as putea sa inregistrez altfel veniturile de la Consiliul Judetean ?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:39, 23 Februarie 2014
Este activitate economica. Declaratia 101 o depuneti oricum, chiar si cu zero. In declaratia 101 o sa treceti valorile corespunzatoare veniturilor, cheltuielilor si impozitului pe profit de plata doar daca, din calcule, rezulta ca trebuie sa platiti acel impozit. Altfel treceti zero.

Din art. 15 cod fiscal:
(3) Organizaţiile nonprofit, organizaţiile sindicale şi organizaţiile patronale sunt scutite de la plata impozitului pe profit şi pentru veniturile din activităţi economice realizate până la nivelul echivalentului în lei a 15.000 euro, într-un an fiscal, dar nu mai mult de 10% din veniturile totale scutite de la plata impozitului pe profit, prevăzută la alin. (2). Organizaţiile prevăzute în prezentul alineat datorează impozit pe profit pentru partea din profitul impozabil ce corespunde veniturilor, altele decât cele prevăzute la alin. (2) sau în prezentul alineat, impozit calculat prin aplicarea cotei prevăzute la art. 17 alin. (1) sau art. 18, după caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit profit ong florisp2009 florisp2009 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum se completeaza declaratia 101 si cum se calculeaza impozitul pe profit pentru un ong care desfasoara si activitate ... (vezi toată discuția)
Declaratii pentru un sindicat Meliana Meliana Tin contabilitatea la un sindicat care are venituri economice de 6.000 ron. Nu am depus niciodata declaratia 101, acum pe cine intreb da din umeri. Conform ... (vezi toată discuția)
Ong ANALIROMAN ANALIROMAN Buna ziua! Am o mica nedumerire...activitatea ONG-ului este ..pescuit in ape dulci...deci...pescuieste..si preda mai departe acest peste(cu factura catre alte ... (vezi toată discuția)