avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Declaratii pentru un sindicat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Declaratii pentru un sindicat

Tin contabilitatea la un sindicat care are venituri economice de 6.000 ron.
Nu am depus niciodata declaratia 101, acum pe cine intreb da din umeri.
Conform Codului fiscal art.15 care scrie asa:
(3) Organizaţiile nonprofit, organizaţiile sindicale şi organizaţiile patronale sunt scutite de la plata impozitului pe PROFIT şi pentru veniturile din activităţi economice realizate până la nivelul echivalentului în lei a 15.000 euro, într-un an fiscal, dar nu mai mult de 10% din veniturile totale scutite de la plata impozitului pe PROFIT, prevăzută la alin. (2). Organizaţiile prevăzute în prezentul alineat datorează impozit pe PROFIT pentru partea din profitul impozabil ce corespunde veniturilor, altele decât cele prevăzute la alin. (2) sau în prezentul alineat, impozit calculat prin aplicarea cotei prevăzute la art. 17 alin. (1) sau art. 18, după caz.....
Am o mare nelamurire mai ales ca se apropie data de 25 februarie si va intreb pe dvs.....trebuie sau nu trebuie depusa declaratia 100 si declaratia 101.
Identic si la fel la o Asociatie care are venit economic 10.000 ron.
Asociatiile si Sindicatele au obligatia de a avea Registrul Unic de Control si Registrul Jurnal?
Am intalnit persoane care mi-au spus ca trebuie sa depun si declaratia 392 b....efectiv sunt bulversata. Pana anul acesta nu am depus decat lunar declaratia 112 si bilantul la 30 aprilie. Va multumesc din suflet.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2015
Meliana, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 08:45, 24 Ianuarie 2015
Depuneti declaratia 101 (fara 100) chiar si cu zero daca asa va iese din calculul impozitului pe pe profit.
Da, va trebuie cele doua registre si veti depune declaratia 293b. Si bilantul semnat de un contabil autorizat membru ceccar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate economica ong chicachica chicachica Buna ziua. Am si eu citeva probleme. Am un ONG cultural care a incheiat un contract de prestari servicii cu Consiliul Judetean pt asigurarea unei persoane care ... (vezi toată discuția)
Impozit profit ong florisp2009 florisp2009 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum se completeaza declaratia 101 si cum se calculeaza impozitul pe profit pentru un ong care desfasoara si activitate ... (vezi toată discuția)
Impozitare fundatie pt servicii jevelson jevelson Am o fundatie ce presteaza servicii sociale (ingrijire cu cazare pt persoane cu boli in faze terminale) in baza unor contracte. Pentru aceasta in contract sunt ... (vezi toată discuția)