avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Constructie fara autorizatie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Constructie fara autorizatie

Buna ziua
In 2008 am cumparat o casa batraneasca pe care in acelasi an am demolato 80% si am construit o alta p+1
Am depus la primaria sector 5 actele pentru obtinerea certificatului de urbanizm ,dar acestea au iesit dupa un an desi termenul legal este de 30 zile
Astfel am construit fara autorizatie
Au trecut de atunci 6 ani
In cazul reclamari de catre un vecin vis-a-vis de constructia ilegala , ce as putea patii
Am intrat pe unele forumuri si am gasit pe acolo ca dupa 2 ani se preschie si nu mai pot fi amendat , ci doar obligat sa intru in legalitate pentru a plati taxe si impozite , dateau pe acolo trimitere la legea 50/1991 din care nu am inteles mare lucru
Cel mai recent răspuns: ContSters237742 , utilizator 22:47, 23 Februarie 2014
Conform art 31 din legea mentionata,dupa 2 ani de zile de la ridicare edificiu nu mai pot fi aplicate sanctiuni pecuniare
Dv precizati concret
Am depus la primaria sector 5 actele pentru obtinerea certificatului de urbanizm ,dar acestea au iesit dupa un an[/quot]
In conditiile in care detineti autorizatie de constructie si certificat de urbanism,inseamna ca detineti formalitatile legale,in temeiul carora puteti nota constructia la OCPI
Buna ziua

Aveti o alternativa:

Intrare in legalitate prin procedura administrativa.
Trebuie:
-sa obtineti de la Primaria teritoriala Certificatul de Urbanism pentru intrarea in legalitate;
-sa comandati unui Expert tehnic MLPAT un Memoriu tehnic si o expertiza tehnica de verificare a structurii;
-sa obtineti, pe Memoriu s Expertiza, avizul Inspectoratului in Constructii teritorial;
-sa platiti taxele aferente (printre care Taxa pe valoarea declarata a constructiei)
-sa obtineti de la Primaria teritoriala Autorizatia de construire pentru intrarea in legalitate;
-sa faceti receptia finala la terminarea lucrarilor, cf. prevederilor legale in vigoare.
-sa faceti intabularea proprietatii (constructie);
-sa inscrieti constructia pe rolul fiscal;

Intrare in legalitate prin procedura instantei de judecata
Trebuie:
- actiune in instanta - cerere introductiva
- Avocat
-Expert -consilier

legalmgm
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2014
legalmgm, utilizator
Deci , sa inteleg ca nu mai pot fi amendat sau sa mi se darame casa construita
Probabil o sa fiu obligat sa inscriu noua casa pentru a plati impozit pe ea si nu pe cea veche cum platesc acum
Urbanismul a iesit el dupa un an , dar nu l-am asteptat, am construit casa si apoi nu am mai facut demersurile necesare pentru obtinerea autorizatie
L-am luat si atat , nici reclamatie nu am facut pentru intarzierea lui , asa cum am mai auzit ca trebuia sa fac
Imi cer scuze pt unele greseli din precedenta postare
Va multumesc pentru raspuns si as dori sa-mi mai confirmati odata faptul ca numai ma poate amenda

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie oanacris oanacris am construit o casa acum 10 ani am cadastru am avut si cerere pt eliberare de autorizatie de constructie dar timpul a trecut si nu am facut nimik acum 5 ... (vezi toată discuția)
Proiectarea unei case valy 84 valy 84 Buna ziua. Am o casa in bucuresti, o casa veche din caramida si asa vrea sa o daram si sa fac alta in locul ei P + 1, parter 65 mp, etaj 65 mp. Cam cat m-ar ... (vezi toată discuția)
Renovarea unei case aiurelu36 aiurelu36 am cumparat o casa veche ,din lemn si vreau sa o renovez in totalitate adica sa o daram pana la temelie,sa consolidez fundatia,si sa o reconstruiesc exact la ... (vezi toată discuția)