avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie constructie

am construit o casa acum 10 ani am cadastru am avut si cerere pt eliberare de autorizatie de constructie dar timpul a trecut si nu am facut nimik acum 5 ani am primit o amenda pt constructie fara acte s a anulat si acum m am hotarat sa fac si acte si as vrea un sfat cum ar trebui sa procedez
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 21:15, 31 Iulie 2010
Intrati in legalitate prin obtinerea unei Autorizatii de construire, pentru care trebuie:
-sa obtineti de la Primaria teritoriala Certificatul de Urbanism pentru intrarea in legalitate;
-sa comandati unui Expert tehnic MLPAT un Memoriu tehnic si o expertiza tehnica de verificare a structurii;
-sa obtineti, pe Memoriu si Expertiza, avizul Inspectoratului in Constructii teritorial;
-sa platiti taxele aferente (printre care Taxa pe valoarea declarata a constructiei)
-sa obtineti de la Primaria teritoriala Autorizatia de construire pentru intrarea in legalitate;
-sa faceti receptia finala la terminarea lucrarilor, cf. prevederilor legale in vigoare.
-sa faceti intabularea proprietatii (constructie);
-sa inscrieti constructia pe rolul fiscal;
legea 50 din 1991 nu poate sa ma ajute cu nimik?
juridic nu poti obtine autorizatie dupa 10 ani ci varianta corecta ar fi o actiune in constatare in contradictoriu cu primaria.
sirbu cristina a scris:
juridic nu poti obtine autorizatie dupa 10 ani ci varianta corecta ar fi o actiune in constatare in contradictoriu cu primaria.

Pe ce va bazati cand sustineti ca nu se poate obtine o autorizatie de intrare in legalitate ?
pe legea 50/91 si alte spete pe care le-am avut.

Alte discuții în legătură

Vanzare casa+teren ellastef ellastef terenul; are cadastru si intabulare,iar casa o am trecuta doar pe rol in registrul agricol pe care platesc impozite.ilam in posesie de 6ani prin contract de ... (vezi toată discuția)
Suprafata teren Chioran Chioran am un teren de 109mp cu front stradal de 13.5ml cum pot sa-i fac pe cei de la primarie sa elibereze un certificat de urbanism favorabil pt a putea construi. la ... (vezi toată discuția)
Casa construita fara autorizatie de construire monica_pietris monica_pietris care este procedura de intrare in legalitate pt. o casa construita in 2003 fara autorizatie de construire? Mentionez ca detin proiect pt. aceasta. (vezi toată discuția)