avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Legea penala mai favorabila pentru minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Legea penala mai favorabila pentru minor

Daca am fost condamnat la inchisoare cu suspendare pentru o infractiune savarsita in timpul minoratului ce cale de atac am impotriva sentintei dat fiind faptul ca in noul cod penal avem alte masuri aplicabile minorului ?
Cel mai recent răspuns: thenewrares , utilizator 21:16, 26 Februarie 2014
contestatie la executare.
multumesc
art 595 insa legea 187/2012 spune ca regimul suspendarilor ramane dar nu aveti nimic de pierdut daca incercati pentru ca azi am vazut o sentinta modificata insa persoana era condamnata si ca major.
in legea de aplicare a noului cod penal este specificat pentru aplicarea legii mai favorabile in cazul minorilor care au primit o pedeapsa cu suspendare se va considera ca aceasta pedeapsa este mai favorabila decat cele introduse acum .
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2014
thenewrares, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept- lege mai favorabila -art. 595 c.p.p ? vasile2013 vasile2013 In conditiile in care prevederile noului cod penal sunt mai favorabile in ceea ce priveste institutia reabilitarii de drept, mai este nevoie de promovarea unei ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie coman106 coman106 Subiect: Alcoolemie la volan-noul cod penal Buna ziua! Pe scurt : in anul 2009 am fost condamnat pentru conducerea unui auto sub influenta bauturilor ... (vezi toată discuția)
Legea mai favorabila ContSters304069 ContSters304069 Pentru cine e condamnat la inchisoare cu suspendare dar sentinta nu e definitiva si recursul se judeca dupa ce intra noul cod in vigoare, cum se aplica legea ... (vezi toată discuția)