avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate face mostenirea unui teren ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate face mostenirea unui teren ?

Primaria a emis tatalui meu un Titlu de proprietate pt. un teren,
exact cat au avut bunicii, dar care include si o fasie de teren care este acum trotuar.

Tatal meu doreste sa evite sanctiunea, adica o plata mai mare la Notariat
pt.mostenire .
Se poate face mostenirea unui asemenea teren, adica
se poate plati la Notariat taxa de mostenire,
inainte de a se clarifica suprafata lui ?

Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 09:58, 24 Februarie 2014
Eu ma indoiesc ca trotuarul este inclus in titlul de proprietate, pentru ca este proprietate publica nu proprietate privata.Nu ati primit si schita la titlul de proprietate?Tatal dvs. poate solicita certificat de mostenitor dupa parinti si fara acel teren , dar nu este indicat: terenul daca va dori sa il vanda sau sa construiasca pe el trebuie intabulat deci va trebui sa faca prima data un certificat de mostenitor suplimentar care costa aproape cat primul pentru ca sa fie proprietar, o sa coste pe total mai mult decat daca plateste acum la notar pentru tot ce reprezinta succesiunea dupa parinti.
Asa a fost trecut terenul in hotararea judecatoreasca: sa se dea pe acelasi amplasament.
Pentru corectare titlu de proprietate s-a vorbit la Primarie.
Dar, fiind la mijloc o hotarare judecatoreasca, cred ca Primaria nu poate modifica nimic.
Ar trebui ceruta o Revizuire la instanta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa faca tatal cu mostenirea ? oanaportar oanaportar In urma unui proces de reconstituire a dreptului de proprietate asupra terenului ramas dupa decesul bunicilor, cf. Legii nr.18/1991, Primaria a eliberat ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare titlu de proprietate Semiremorca Semiremorca Buna ziua ! In urma unei succesiuni am obținut TITLUL DE MOȘTENITORII pentru un imobil si terenul aferent, am depus la primărie toate documentele si ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren cu casa mostenit corneliamanescu corneliamanescu Parintii mei au un teren cu casa modesta in mediu rural, mostenire de la parinti. O detin impreuna cu o sora a tatalui meu. Vor sa o vanda si nu mai gasesc ... (vezi toată discuția)