avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... program de reabilitare termica blocuri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

program de reabilitare termica blocuri

ca prprietar este obligatoriu sa participi la programul de reabilitare termica
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 00:40, 29 Mai 2010
Poate fi obligatoriu in masura in care adunarea generala a proprietarilor constituita legal ia decizia participarii asociatiei la acest program. Decizia urmeaza a fi pusa in practica de presedinte si administrator.
De retinut ca Presedintele reprezinta asociatia in raporturile cu tertii iar actele legal incheiate de acesta obliga in mod valabil membrii asociati.
Puteti contesta insa deciziile Adunarii potrivit legiiin termenul legal.
Drept urmare ceea ce va obliga nu este calitatea de proprietar ci decizia Adunarii in conditiile amintite.
Conform legii 230/2007
Art. 46. - Toţi proprietarii au obligaţia să plătească lunar, conform listei de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari, în avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contribuţie ce le revine la cheltuielile asociaţiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociaţia de proprietari.

Daca s-a hotarat in cadrul adunarii generale ca trebuie sa se faca lucrarile de reabilitare termica atunci sunteti obligat sa participati la constituirea fondurilor respective.
In BV, de exemplu, la sedinta organizata de primar cu reprezentantii asociatiilor de proprietari s-a dispus ca vor intra in program numai acele asociatii unde exista acordul UNANIM al proprietarilor (si administratorii au afirmat ca ei nu vor incerca sa convinga oamenii pt ca prea multi nu au de unde sa dea 700 euro pt reabilitare – chiar daca ar vrea). Alte conditii: achitarea la zi a darilor catre bugetul local si la furnizorii de utilitati, dar si constituirea cotei de participare la program – 20% din bani sa fie adunati inainte de a se organiza licitatia pt desemnarea constructorului. Altfel spus, in BV, nimeni nu e obligat la nimic....
Pe de alta parte, 700 euro inseamna 3.010 lei (la 4,3 lei / euro) iar cine e curios sa faca un calcul ar afla ca reabilitandu-si termic locuinta, pe cont propriu, ar iesi mai ieftin – ceea ce ma duce cu gandul la ideea ca cetateanul este singurul care plateste, realmente, ceva...
Nu cred ca rolul acestui forum este sa punem in discutie masinatiuninile primarilor. Sigur ca ele exista. INtrebarea cred ca viza insa cadrul legal mai degraba decat interesele ce se ascund in cadrul acestei manevre.
apaidiu a scris:

Nu cred ca rolul acestui forum este sa punem in discutie masinatiuninile primarilor. Sigur ca ele exista. INtrebarea cred ca viza insa cadrul legal mai degraba decat interesele ce se ascund in cadrul acestei manevre.
domnule avocat ... nu sint masinatiuni ale primariilor, ci niste elemente de bun simt : asociatiile sa nu fie datoare catre firmele prestatoare de servicii si sa aiba un sold de pornire a lucrarii.
cind mergeti la banca pentru un credit imobiliar, aceasta va cere anumite garantiisi gaj pe aprtament, plus ca trebuie sa aveti un avans din valoarea apartamentului.
cine ofera primariilor garantia ca un bloc cu datorii la firmele prestatoare va achita acea cota ce revine asociatiei din costul reabilitarii termice, domnule avocat ? puneti dvs gaj apartamentul dvs ? sint convins ca nu ;)

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica bloc si acoperis noemi r noemi r In blocul nostru se doreste sa se faca o reabilitare termica. Am o intrebare in cadrul reabilitarii termice intra in mod automat si acoperisul, sau se refera ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica a imobilului fara acordul proprietarilor alex68 alex68 Locuiesc intr-un bloc din sectorul 3 (Str. Padurea Craiului nr. 1, Blocul B2). Din luna februarie, administratia blocului a inceput sa ne perceapa bani pentru ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata sa accept inchiderea balconului prin reabilitarea termica facuta de primaria sect 4, daca nu doresc acest lucru? diana-maracineanu diana-maracineanu As dori sa stiu daca exista vreo solutie legala in situatia urmatoare: -locuiesc in sectorul 4, undeva pe Bulevardul Alex Obregia, intr-un bloc in care s-a ... (vezi toată discuția)