avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcerea la munca din CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcerea la munca din CCC

Eu sunt in CCC din 1.01.2014 si am optat pentru 1 an. Am gasit o oportunitate mai buna de lucru, adica un alt serviciu. Nu stiu exact care e procedura. Doresc sa ma angajez la noul loc de munca din martie 2014. Dilemele sunt urmatoarele:
1. As dori sa intrerup CCC din martie. Deoarece 1.03 este sambata sunt nevoita sa-l intrerup din 3.03.2014?
2. Am inteles ca trebuie sa revin la locul actual de munca iar apoi sa renunt la el. Incetarea activitatii se va face cu acordul partilor. Daca intrerup CCC in 3.03 pot sa revin la locul actual de munca in 3.03 urmand sa plec in 4.03 cu acordul partilor?
3. Angajarea la noul loc de munca se poate face cu data de 5.03?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:25, 24 Februarie 2014
pentru a opera incetarea contractului prin acordul partilor, este necesar ca si angajatorul de la care vreti sa plecati sa fie de acord cu aceasta. daca este de acord, totul se poate derula conform scenariului propus de dvs mai sus. daca nu, va trebui sa respectati termenul de preaviz mentionat in contractul individual de munca, si ulterior sa va angajati la noul loc de munca.
Angajatorul este de acord cu incetarea activitatii prin acordul partilor. Contabilul firmei spune ca se poate opera in aceeasi zi, adica 3.03 revenirea din contractul suspendat si incetarea activitatii prin acordul partilor urmand sa incep activitatea la noul loc de munca in 4.03.
1. Ce parere aveti? Este posibil?
2. In cererea pentru acordarea stimulentului de insertie trec data la care incep activitatea la noul loc de munca?
1. Puteti sa incheiati contractul individual de munca (CIM) cu noul angajator si cu data de 1 matir, chiar daca pica intr-o zi nelucratoare.

2. - Incheiati mai intai noul CIM si apoi solicitati incetarea CIM la actualul angajator.
- Incetarea CIM se poate face si cu data de 1 martie chiar daca pica intr-o zi nelucratoare.

3. Stimulentul de insertie il veti primi incepand cu data cu care faceti dovada ca aveti venituri din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie din concediu de crestere copil dobrealina23 dobrealina23 Eu sunt in concediu de crestere copil incepand cu 1.01.2014. Din 1.03.2014 doresc sa ma angajez la o alta firma. Cum procedez cu firma la care sunt in prezent? ... (vezi toată discuția)
Acordarea stimulentului de insertie daca schimb locul de munca alinutza_b_b alinutza_b_b As vrea sa stiu daca acordarea stimulentului de insertie ( cu ocazia reincadrarii in munca inainte de implinirea varstei de 1 an an) este conditionata de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie la alt loc de munca amgz amgz Buna ziua , urmeaza sa ma angajez la un alt loc de munca, momentan ma aflu in ccc , copilul avand 1 an jumate. cum procedez pentru a putea beneficia de ... (vezi toată discuția)