avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acte necesare pentru stimulent
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acte necesare pentru stimulent

Buna ziua,
Am nascut pe data de 11 februarie 2014, nu voi intra nici eu nici sotul in CCC,optam pentru stimulent si va depune sotul actele necesare.
1. Trebuie sa stau 42 de zile in post natal? Se i-a in considerare si ziua nasterii copilului sau cum se socoteste?
2. Eu am un PFA-profesie liberala,pe baza caruia am beneficiat de concediu prenatal.La actele pentru stimulent imi cere adeverinta pe perioada concediu de maternitate.O eliberez eu? Este vreun model anume?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:35, 2 Martie 2014
1. Deoarece indepliniti conditiile pentru a beneficia de concediu de maternitate sotul dvs. nu poate solicita stimulentul de insertie mai devreme de a 43-a zi de la nasterea copilului.

2. Din tot concediul de maternitate, de 126 de zile, este obligatoriu sa efectuati cel putin 42 de zile de postnatal (lauzie), incepand cu ziua nasterii copilului.

3. - Daca sunteti PFA inseamna ca indemnizatia pentru concediul postnatal v-o plateste Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS), unde veti depune si certificatul medical.
- In acest caz CJAS va elibereaza adeverinta necesara.
Poate sa depuna mama actele pentru alocatie si tata actele pentru stimulent? Sau trebuie sa depuna aceeasi persoana actele pentru ambele?
Multumesc!
1. De stimulentul de insertie beneficiaza parintele care intra primul in CCC.

2. Indemnizatia pentru CCC nu se poate cumula cu stimulentul de insertie.
Intrebam altceva: nu intra niciun parinte in CCC,tatal va depune actele pentru stimulent (mama a fost in somaj, are PFA,este mai greu cu actele, sunt mai multe de depus, desi poate beneficia si ea de stimulent).
Intrebarea este:tatal va beneficia de stimulent si va depune el actele, poate mama sa depuna actele pentru alocatie sau tot tatal trebuie sa depuna actele pentru alocatie (beneficiind de stimulent)?

1. Nu exista o obligatie in acest sens, poate oricare dintre parinti se depuna actele pentru alocatia de stat pentru copii.

2. Nu exista oligatia de a beneficia acelasi parinte si de alocatia de stat pentru copii si de stimulentul de insertie.

Ultima modificare: Duminică, 2 Martie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil de pana la 2 ani acordat tatalui ozana_alexandra ozana_alexandra Buna ziua, Sunt PFA si as dori ca dupa nasterea copilului sa nu raman eu in CCC, ci tatal. Acesta este angajat de 4 ani la o firma. As avea mai multe ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru tata Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, Intampin urmatoarea situatie, un angajat al societatii doreste ca de la 1 august sa intre in concediu de crestere copil, nelamurirea mea este : ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie pt tata nely_cecil nely_cecil buna ziua, as avea niste intrebari legate de concediul postnatal si stimulentul de insertie... daca viitoarea mama nu lucreaza, poate beneficia tatal ... (vezi toată discuția)