cum procedez in cazul in care mi am dat demisia oarecum intimidata de imprejurari ,,ca nu merg vanzarile ca inchide firma,,vreau somaj inca mai sunt angajata pana la 28.02
1. - Demisia (art.81 di Codul muncii) este un act unilateral de vointa din partea salariatului, fara a fi nevoie de aprobarea angajatorului.
- Daca angajatorul vrea sa va restituie notificarea de demisie atunci se va considera ca nu ati depus-o.
2. Daca ati facut cerere de incetare a contractului individual de munca (CIM) cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) atrunci este nevoie de aprobarea angajatorului.
- Daca nu va aproba inseamna ca va continuati activitatea.
3. Ca sa beneficiati de indemnizatie de somaj trebuie sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs. (de regula, art.65 din Codul muncii = desfiintarea postului).
Demisia poate fi revocată numai prin acordul părţilor. Acordul poate fi expres, caz în care el trebuie exprimat înainte de expirarea termenului de preaviz. Acordul poate fi însă şi tacit, în sensul că salariatul continuă executarea îndatoririlor sale de serviciu după expirarea termenului de preaviz, iar angajatorul nu se opune la aceasta.
Angajatul nu poate reveni asupra demisiei decât cu acordul angajatorului. Dacă după ce a expirat termenul de preaviz, angajatul continuă să vină la lucru, iar angajatorul îi permite aceasta, operează tacita reconducţiune, rămânând în vigoare contractul individual de muncă, dacă nu există probă contrară. (Gioni Popa-Gavrilovici, Cătălin Faghian, Particularităţi şi consecinţe juridice ale termenului de preaviz, în Revista română de dreptul muncii nr. 3/2004, p. 28)
nu am unde sa revin, magazin inchis. astept raspuns de la angajator .desi nu cred sa primesc vre-un raspuns. am sunat in jur ora 14.00 am explicat ca am fost anafm si pot beneficia de somaj si ei anterior mi au spus ca dc vreau somaj se rezolva. nu mai ca acum astept raspuns. din nefericire e greseala mea ,oricum multumesc!