avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratii fiscale PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratii fiscale PFA

Buna ziua,

Va rog sa-mi acordati un sfat util in legatura cu declaratiile fiscale pe care trebuie sa le depun ( termene) in calitate de PFA.

Va mentionez urmatoarele:
-sunt inregistrat in ONRC incepand cu luna Ianuarie a anului 2014(cod Caen 7112);
-sunt angajat cu carte de munca in cadrul unei firme
-am incheiat pe PFA un contract de colaborare cu o societate, iar in contract este stipulat faptul ca impozitul pe venitul aferent activitatii desfasurate va fi retinut de ei.

Societatea cu care am incheiat contractul de colaborare, mi-a solicitat un cont bancar pentru efectuarea platii. Este necesar ca acest cont sa fie deschis pe PFA ?

Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Draghia , utilizator 17:09, 26 Februarie 2014
D 220 termen 15 zile - pe zero la dvs
Registre : RJIP Si RI 15 zile
Contul bancar - recomandat pe PFA
Multumesc pentru informatiile transmise.

Am completat din pacate la cheltuieli deductibile estimate o suma diferita de zero.

In acest caz cu impozitul pe venit retinut la sursa si declaratia 220 completata cu o anumita suma, cum as putea proceda pentru a nu-mi bloca de doua ori aceeasi suma de bani.

Cu stima!
D 220 rectificativa cu memoriu explicativ, eventul o adresa din partea firmei din care sa rezulte ca opreste toate contributiile.
Multumesc!

Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre declaratia 200 pfa simioana69 simioana69 Buna ziua , am incheiat anul trecut colaborarea cu un ifn ptr care mi-a fost eliberata adeverinta cu venitul brut , deoarece imi retineau ei impozitul 16% ... (vezi toată discuția)
Declaratii si contributii pfa, nou infiintat ionam_2002 ionam_2002 Buna ziua, Saptamana care tocmai s-a incheiat am infiintat PFA-ul meu, am obtinut certificatul de la ONRC. Sunt angajata cu contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit pfa si rjip simoniq simoniq Buna ziua, pina acum 2 saptamini am colaborat ca PFA cu un IFN unde mi se retinea impozitul la sursa , am incheiat colaborarea cu ei , am anuntat la Finante ... (vezi toată discuția)