Va rog sa-mi acordati un sfat util in legatura cu declaratiile fiscale pe care trebuie sa le depun ( termene) in calitate de PFA.
Va mentionez urmatoarele:
-sunt inregistrat in ONRC incepand cu luna Ianuarie a anului 2014(cod Caen 7112);
-sunt angajat cu carte de munca in cadrul unei firme
-am incheiat pe PFA un contract de colaborare cu o societate, iar in contract este stipulat faptul ca impozitul pe venitul aferent activitatii desfasurate va fi retinut de ei.
Societatea cu care am incheiat contractul de colaborare, mi-a solicitat un cont bancar pentru efectuarea platii. Este necesar ca acest cont sa fie deschis pe PFA ?
Am completat din pacate la cheltuieli deductibile estimate o suma diferita de zero.
In acest caz cu impozitul pe venit retinut la sursa si declaratia 220 completata cu o anumita suma, cum as putea proceda pentru a nu-mi bloca de doua ori aceeasi suma de bani.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.