avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Denuntare unilaterala cumparaturi carti
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Denuntare unilaterala cumparaturi carti

Buna ziua!
Acum 9 zile am cumparat online o serie de carti pe care mi le doream foarte mult.
Acum 3 zile aceleasi carti, mi le-a facut cadou sotia de ziua mea de nastere (le-a achizitionat de la o librarie din oras).
Potrivit art. 7, alin. 1 din O.G. nr. 130/2000 "Consumatorul are dreptul de a denunţa unilateral contractul la distanţă, în termen de 10 zile lucrătoare, fără penalităţi şi fără invocarea vreunui motiv".
Intrebarea mea e urmatoarea daca maine in a 10 zi de la cumparaturi, notific vanzatorului prin posta (mailul sau nu functioneaza), denuntarea contratcratului si returnez cartiler primite sunt in termen?
Sau trebuia ca notificarea sa o primeasca vanzatorul cel mai trarziu maine. Data postei la mine se va incadra in cele zece zile, dar primirea efectiva de catre cumparator se va face in a 11-12 zi de la cumparaturi. Ce parere aveti, sunt in termen?
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 11:34, 26 Februarie 2014
Da, sunteti in termen daca notificati vanzatorul in cea de a 10-a zi. Se ia in calcul data notificarii, nu data primirii coletului de catre vanzator (retur).
Insa, in sarcina Dvs. va ramane costul transportului de retur, afara de cazul in care vanzatorul decide altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare produs Filip Alexandru Filip Alexandru Stiu ca s-a mai vorbit acest subiect, dar am ceva intrebari diferite. In cursul zilei de ieri am achizitionat un telefon mobil, odata cu el am incheiat si ... (vezi toată discuția)
Taxe transport si penalitati in cazul denuntarii unilaterale danieljianu danieljianu Am cumparat niste produse de la un magazin online si am decis ulterior sa returnez produsele, pe baza O.G. 130/2000. Insa am o nelamurire: In articolul ... (vezi toată discuția)
Comert online aartist aartist BUNA ZIUA, VA ROG SA-MI SPUNETI DACA IN CAZUL ACHIZITIONARII DE PE INTERNET A UNEI CARTI, BROSURI, LUCRARI AM DREPTUL DE A DENUNTA UNILATERAL CONTRACTUL DE ... (vezi toată discuția)