avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Incurcate sunt caile ... invatamantului
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Incurcate sunt caile ... invatamantului

scoala care angajeaza contabil cu jumatate de norma declara la ajofm ca are nevoie de administrator financiar de patrimoniu (???) , o tine una si buna ca participantii la concurs trebiue sa aiba studii superioare ! Bun, legea 1 -legea educatiei spune clar la art 249 ca exista administrator financiar si administrator patrimoniu si specifica ca pentru funcţia de administrator financiar - îndeplinirea condiţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare pentru funcţia de contabil, contabil-şef iar pentru pentru funcţia de administrator de patrimoniu - îndeplinirea condiţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare pentru funcţia de inginer/subinginer, economist. Acum , va intreb - de ce comisia de validare a dosarelor mi-a respins dosarul motivand lipsa studiilor superioare economice?( orice alte studii nu sunt recunoscute in invatamant)
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:12, 25 Februarie 2014
Asa cum prevede Codul Ocupatiilor din Romania, pentru aceste meserii sunt necesare studiile superioare, evident in domeniu.
Intrebarea mea este: dvs indepliniti aceasta conditie?
Daca DA, atunci este necesar a va adresa comisiei cu intrebarea referitoare la respingerea candidaturii dvs.
multumesc pentru precizare, conform acelorasi clasificari, pentru administratorul financiar cu studii medii exista 412207 ! Cand organizati o procedura de selectie de personal stabiliti treapta de debutant conform

METODOLOGIA
pentru utilizarea functiei didactice auxiliare de administrator financiar (patrimoniu) si echivalarea acesteia cu functiile de specialitate prevãzute la cap. I lit. a) si c) din anexa nr. V/1 si cu unele functii cuprinse în anexa nr. V/2 la Ordonanta de urgentã a Guvernului nr. 191/2002, cu modificãrile si completãrile ulterioare

Art. 3. - Se va putea utiliza functia de administrator financiar (patrimoniu) cu studii medii, echivalatã cu functiile de specialitate prevãzute la cap. I lit. c) din anexa nr. V/1 si cu unele functii cuprinse în anexa nr. V/2 la Ordonanta de urgentã a Guvernului nr. 191/2002, cu modificãrile si completãrile ulterioare, dupã cum urmeazã:

Ordonanta de urgentã a Guvernului nr. 191/2002 /Ordonanta de urgentã a Guvernului nr. 68/2004

Nr. Functii prevãzute la cap. I lit. a) din anexa nr. V/1Studii / Nr..Functii prevãzute în anexa nr. 3 Studii
15. Tehnician, merceolog, contabil, referent; I A M 232. Administrator financiar (patrimoniu) treapta I M
16. Tehnician, merceolog, contabil, referent; I M 233. Administrator financiar (patrimoniu) treapta II M
17. Tehnician, merceolog, contabil, referent; II M 234. Administrator financiar (patrimoniu) treapta III M
18. Tehnician, merceolog, contabil, referent; III M 234. Administrator financiar (patrimoniu) treapta III M
19. Tehnician, merceolog, contabil, referent; debutant M 235. Administrator financiar (patrimoniu) debutant M

Este perfect legal si cel putin eu asa as proceda, bugetar fiind as incadra cu treapta cea mai mica de salarizare, ocupantul avand posibilitatea sa evolueze ( daca eu deja il incadrez la cel cu studii superioare automat are grad de incadrare, si implicit grila de salarizare are alte minime si maxime )Sper ca n-am ramas singura contabila din Romania cu studii postliceale care aplica pentru un amarat de post de contabila cu jumatate de norma la o scoala comunala din judetul Prahova ,care decat intocmeste documentele contabile si le trimite -inca- primariei spre aprobare!
Studiile se echivaleaza in interiorul sistemului, nu vi se recunosc pentru angajare. Trebuie sa aveti studii superioare dobandite prin ex. de licenta.
Stimata doamna, poate nu am reusit sa ma fac inteleasa in randurile de mai sus!
Este singura modalitate legala avuta la indemana prin care sa va arat ca meseria de contabil se echivaleaza cu administrator financiar debutant cu studii medii ! Daca scoala are nevoie de contabil - simplu- nu de economist, nu de mare specialist economic, atunci de ce trebuie sa angajeze pe cineva cu studii superioare ! Ideea mea de bugetar este aceea de cineva care trebuie sa faca tot posibilul sa aiba grija de putinul pe care-l are la indemana !Sau este gresita si de fapt doar noi ii vaitam pe bugetari si ei o duc bine mersi?( aveti in vedere ca au cea mai stufoasa grila de salarizare !)Nu trebuie sa-mi echivalez nici un fel de studii, credeti ca ar fi acceptat scoala studiile efectuate la Institutul de Fizica Atomica de la Magurele? NU !
Atunci cand s-a facut anuntul pentru concurs au apelat la cunostintele vaste ale secretarei scolii, care a copiat din hg 286 conditiile de organizare , le-a pus in practica, eventual s-a sfatuit cu o alta dna secretara-stie tot din alta comuna cu o scoala la fel de mica ,al carui director este profesor de educatie fizica, a carei comisii de validare a dosarelor a avut in componenta profesoara de engleza, profesorul de religie si ca presedinte profesoara de matematica !
Sunt foarte descumpanita, insist, aveam o cu totul alta parere despre bugetari !
Imi cer scuze celor care s-au simtit in vreun fel lezati de cele mentionate, dar am simtit nevoia imperativa de a va transmite ca daca esti contabil, atunci ramai contabil , nu administrator financiar (patrimoniu) !
Cand se stabileste nivelul postului, angajatorul stabileste si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un candidat. Daca in metodologia de ex. pentru ocuparea postului scrie "studii supeioare economice", nu puteti cere nimanui sa va considere dv. studiile medii ca fiind superioare. De asemenea, daca nu considera oportun ca administratorul de patrimoniu sa aiba studii in alte domenii decat economic, nu poate nimeni sa oblige angajatorul sa accepte alta specializare.
Puteti sa aveti ce impresie doriti dv., nu va ajuta la angajare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii superioare andrey2501 andrey2501 Va multumesc pentru raspunsuri, dar as dori sa stiu daca dupa terminarea masterului in audit financiar contabil pot fi incadrata pe un post de administrator ... (vezi toată discuția)
Inadvertente legea 330/2209-legea salarizarii unice goplanet goplanet Confom acestei legi, in anexa nr. II/4.2 si anume: II. Salarii de baza din sistemul bibliotecilor publice si din alte institutii publice de cultura din ... (vezi toată discuția)
Încadrare și promovare a personalului bugetar - administrator MCM1 MCM1 Bună dimineața, Am o nedumerire legată de faptul că, în cadrul unei instituții publice de cultură unde activează și subsemnatul, administratorul ... (vezi toată discuția)