avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Contract fiu-tata pentru RCA ieftin
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Contract fiu-tata pentru RCA ieftin

Am o masina cumparata si inmatriculata pe numele meu. Eu sunt tanar, am 21 de ani, iar asigurarea la masina pe numele meu ajunge minim 600 lei pe 6 luni.
Am auzit ca daca fac un contract de comodat intre mine si tata asigurarea ajunge undeva la 185 lei pe 6 luni.
As vrea sa stiu daca aceasta metoda este legala, metionez ca masina nu valoreaza mai mult de 1000 EURO.
Daca imi puteti da un link cu legea.care prevede acest lucru v-as fi recunoscator.
Cel mai recent răspuns: jeoanesss , utilizator 20:07, 24 Februarie 2014
Asigurarea RCA se face numai pe numele PROPRIETARULUI. IN baza unui contract de comodat nu puteti decat sa il treceti si pe tatal dvs ca utilizator (exista rubrica separata) si este posibil ca prima sa fie ceva mai mica.
Repet , la rubrica ASIGURAT se trece doar PROPRIETARUL !
Va trebui sa faceti contract de vanzare-cumparare pentru a beneficia de RCA mai ieftin, polita emitandu-se doar pe numele proprietarului.
Va multumesc de raspunsuri si imi cer scuze ca insist dar daca il trec pe tata la utilizator e legal, pot circula cu masina fara probleme?
Si daca imi puteti da si un link sau legea privind asigurarile sa fiu mai sigur ca se prevede ca pot face vreun contract in privinta asigurarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri asigurare mircea_av mircea_av Buna ,as dori sa m-a lamuriti de ce nu pot, sau nu-i valabila o asigurare auto pe numele meu ,daca pe certificat e trecuta alta persoana ,eu avand act de ... (vezi toată discuția)
Obtinere taxa rca mai mica in urma unui contract de comodat intre fiu si tata? dragos_1999 dragos_1999 Este sau nu valabil si legal ca in urma unui contract de comodat ( si nu vanzare - cumparare ) realizat de catre fiu catre tata, sa se poata plati RCA-ul de ... (vezi toată discuția)
Asigurare auto lastrovi lastrovi Buna ziua! Vreau sa cumpar o masina din alta tara. As vrea sa il trec proprietar pe fiul meu care este minor. Intrebarea si dilema pe care o am este ... (vezi toată discuția)