avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Lamuriri asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Lamuriri asigurare

Buna ,as dori sa m-a lamuriti de ce nu pot, sau nu-i valabila o asigurare auto pe numele meu ,daca pe certificat e trecuta alta persoana ,eu avand act de comodare pe 25 de ani neputand trece masina pe numele meu.El are o vartsta mai mica , putini ani de permis ,eu am cumparat-o darel fiind plecat ,ptr a-mi reface asigurarea ,am trecut pe mine dar toti cei de la asigurari mi-a zis ca nu-I valabila ,de ce ?
platesc ptr aceeasi masina sau ptr ca trebuie sa platesc mai mult,de 32 de ani platesc fara accident ,nu am benificiat de nici-un ban ,imbogatesc pe altii ptr ca e obligatorie ,,,v-a multumesc=D>
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:54, 19 Decembrie 2014
Legea prevede ca asigurarea RCA sa fie facuta pe numele proprietarului. Utilizatorul poate fi trecut in polita doar la rubrica aferenta acestuia. Contractul de comodat conferă un drept de folosința si nu unul de proprietate.
Age ntul de asigurare a gresit facand asigurarea pe numele dvs. nefiind proprietarul autoturismului. In asemenea conditii polita de asigurare nu este valabila. Adresati-va societatii pentru rezolvarea problemei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare pe numele comodantului AlinAlinAB AlinAlinAB Va salut.Am un autoturism pe care il folosesc in baza unui contract de comodat,pe termen nelimitat.Intrebarea e : ii pot face asigurare pe numele meu?? (vezi toată discuția)
Asigurare auto lastrovi lastrovi Buna ziua! Vreau sa cumpar o masina din alta tara. As vrea sa il trec proprietar pe fiul meu care este minor. Intrebarea si dilema pe care o am este ... (vezi toată discuția)
Contract fiu-tata pentru rca ieftin jeoanesss jeoanesss Am o masina cumparata si inmatriculata pe numele meu. Eu sunt tanar, am 21 de ani, iar asigurarea la masina pe numele meu ajunge minim 600 lei pe 6 luni. Am ... (vezi toată discuția)