avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tulburare de posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tulburare de posesie

Bună ziua! M-ar interesa o părere avizată referitoare la următoarea situație: dețin un teren de 4000 de mp, în coproprietate. Profitând de desele plecări din țară din ultimii 7 ani, unul dintre vecini si-a îngrădit o suprafață de teren mult mai mare decât cea pe care o deține, 2800 de mp, ocupându-mi terenul în proporție de 80%. Mai mult decât atât, și-a construit și o cabană cu fundație de ciment pe terenul nostru, plus alte câteva fundații, un puț de apă și o grădină. Situația este o tulburare de posesie flagrantă, însă el profită de faptul că terenul nostru este ipotecat la bancă și este în coproprietate, iar al lui este de asemenea în coproprietatea a 4 persoane, unele dintre ele plecate din țară, în acest fel un eventual asemenea proces ”durând o veșnicie în România”, după spusele lui. Ce să fac? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: louisfigo , utilizator 19:37, 25 Februarie 2014
Nu prea am inteles daca dv. aveati posesia acelui teren.
Ce sa faceti depinde de contractul de ipoteca si de interdictiile din acesta inscrise in CF, de ce doriti sa faceti cu terenul etc.
Terenul de 4000 de mp este in coproprietatea mea si a unui prieten si este ipotecat la banca. Terenul de 2800 de mp cu care ne invecinam se afla in coproprietatea a 4 persoane. Ei si-au ingradit mult mai mult de 2800 de mp,, intrand practic pe terenul nostru si ocupandu-l in cea mai mare proportie, in plus construind pe el o cabana care acum este fizic pe terenul nostru, o fundatie, un put si o gradina. Noi nu dorim altceva decat aducerea lui la forma initiala. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie teren cu "chitanta de mana" Lucian T Lucian T Buna ziua, voi achizitiona un teren de 4000 mp. (pasune, extravilan) care are cadastru, intabulare si toate actele in regula. Proprietarul terenului, imi ... (vezi toată discuția)
Teren, 2 proprietari riteayana2005 riteayana2005 In 2012 am achizitionat de la banca, prin licitatie un teren care era ipotecat. I n ideea in care banca nu se joaca cu actele de proprietate in ... (vezi toată discuția)
Intabulare frauduloasa dupa decizie tribunal nefavorabila atinim atinim Buna ziua tuturor, Situatia pe care vreau s-o expun dezbaterii e urmatoarea. Am fost dati in judecata de vecini pentru o suprafata de 400mp. Dupa 5 ani de ... (vezi toată discuția)